Teen Wolf, Switched At Birth, Once Upon A Time, Pretty Little Liars… series zijn zó leuk! Maar ook ontzettend verslavend. Jammer dan! Hier zijn tien redenen waarom het oké is om verslaafd te zijn aan series.

1. Series kijken is een veilige tijdsbesteding: op de bank kun je tenminste niet verdwalen of aangereden worden! Fijn idee voor je ouders.

2. Terwijl je vriendinnen zwijmelen over hun geweldige vriendjes, dagdroom jij over Damon Salvatore, Sebastian Kydd en Caleb Rivers. Vrijgezel zijn is als serie-verslaafde lang zo vervelend niet.

3. Of je nou in de rij staat voor een concert of bananen haalt in de supermarkt, jij maakt supersnel nieuwe vrienden. ‘Ben jij ook zo’n fan van *vul hier een serie in*? Ik ook!’ Pats boem: besties!

4. Als je dan toch verslaafd bent aan iets, dan liever aan series toch? Die zijn een stuk gezonder voor je dan drugs, alcohol of gevulde koeken.

5. Heb je zo’n vervelende oom die bij elke familiereünie vraagt of je nou eindelijk een vriendje hebt? Met alle love stories uit je favo series kun je hem de rest van je leven de mond snoeren. Weet hij veel dat jouw droomkus met Mike Chang rechtstreeks uit Glee komt.

6. Zoveel mensen zijn verslaafd aan een serie. En dat jij dan net verslaafd bent aan veertien series in plaats van één, maakt echt niet uit.

7. Heel, heel veel hotties. Do we need to say more?

8. Waar andere girls de hele avond sippen, omdat hun BFF heeft afgezegd, heb jij gelijk nieuwe plannen. De hele avond met je laptop op schoot series kijken, is minstens zo leuk als een film kijken met je BFF. En die gezellige gesprekken houd je vanavond wel op Twitter met je medeverslaafden.

9. Verslaafd zijn betekent dat je altijd bij bent met je favo series. No spoilers for you!

10. Series zijn superleerzaam. Oké, misschien is het niet echt nuttig om te weten hoe je vampiers vermoordt of hoe je een zeemeermin oproept, maar al die Amerikaanse series zijn wel hartstikke goed voor je Engels!