Lekker shoppen, experimenteren met je haar, de slappe lach hebben met je BFF’s en jezelf opmaken. Jep, een meisje zijn is fun. Maar soms is het niet leuk om een meisje te zijn. Waarom? Dat lees je hier!

1. Het duurt lang voordat je klaar bent om de deur uit te gaan
Van bed naar school gaan, kost je vaak drie kwartier. Er zijn jongens die dat in een kwartiertje voor elkaar krijgen. Maar het duurt best lang voordat girls klaar zijn met haren wassen, opmaken en een outfit uitkiezen.

2. Je hebt last van infecties down under en blaasontstekingen
Bijna elke girl heeft er wel een keertje last van: schimmelinfecties. Ze jeuken, doen pijn en zijn heel erg irri. En helemaal leuk: meiden hebben wel tien keer zo vaak een blaasontsteking als jongens. Het doet zeer, is vervelend en je moet ervoor een antibiotica kuurtje slikken. Gelukkig zijn een schimmelinfectie en blaasontsteking met een bezoekje aan de dokter snel verholpen.

3. Je hebt regelmatig last van haaruitval
Het is altijd even slikken als je je haren wast en je trekt een plukje haar eruit bij het uitspoelen. Je gaat je meteen zorgen maken dat er misschien iets ergs aan de hand is. Maar wist je dat we tot wel honderd haren per dag kunnen verliezen? Niets om je zorgen over te maken dus.

4. Kledingmaten kunnen heel erg per merk verschillen
De meeste jongens pakken een broek in dezelfde maat die ze altijd hebben en gaan ervanuit dat hij wel goed zit. Maar ja, zij shoppen meestal al hun kleding in één winkel. De meeste girls passen alles voor de zekerheid, omdat de maten soms zo anders zijn. En dat betekent ook in de lange rijen voor pashokjes moeten staan, zucht…

5. Je make-up zit soms giga in de weg
Als je erg droge en jeukerige ogen hebt, kan je niet even lekker in je ogen wrijven omdat je er dan uit gaat zien als een pandabeertje. Make-uploze dagen zijn soms heel fijn!

6. Je bh’s zijn soms erg vervelend
Beha’s kunnen soms zo irritant zijn. Beugels die prikken, bandjes die afzakken van je schouders en je bh die soms door je shirtje heen schijnt. Zo irri.

7. Je bent elke maand ongesteld
Vet balen dat je elke maand ongesteld wordt, met allerlei ongemakken zoals krampen, doorlekken en stemmingswisselingen. En een droge tampon verwijderen, omdat je dacht dat hij al vol zat kan zo’n pijn doen. Ouch!

8. De strijd tussen girls onderling.
Girls onderling kunnen soms zo snel jaloers op elkaar zijn als je bijvoorbeeld net even iets te lang met hun vriendje praat. Niet leuk!


9. Je grote boodschap doen in openbare ruimtes.

Waar jongens hier geen moeite mee hebben en overal gaan zitten, vinden de meeste girls dit wel een klein issue. Ook al hoef je je hier echt niet voor te schamen, toch houden de meeste girls het lekker op tot ze thuis zijn.

10. Je haar werkt vaak niet mee
Je haar dat in je vers aangebrachte lipgloss blijft plakken, klitten die ontstaan en je elastiekje dat knapt als je je haar net in een staartje wilt doen. Hoe blij we ook zijn met onze coupe, soms zijn je lokken maar irritant.

Lees ook: 10 redenen waarom jij geen jongen nodig hebt