Taarten, soep, wentelteefjes of ovenschotels, bijna iedere girl houdt wel van lekker eten. Superleuk om dan ook zelf de keuken in te duiken en een heerlijke maaltijd te maken. Wij hebben 10 redenen voor je waarom je vaker zou moeten koken en bakken. Lees ze snel!

1. Zelf bepalen
Als jij zorgt voor het eten, mag je ook zelf bepalen wat je gaat eten. Dus zet dat feestmaal maar op tafel!

2. Taarten
Heb je een verjaardag en wil je graag dat iedereen versteld staat van jouw kookkunsten? Zoek dan een leuk recept op en maak een geweldige verjaardagstaart.

3. Verrassen
Je ouders of je boy zijn altijd zo lief voor je, dus wil je ze een keer in het zonnetje zetten. Tijd om een heerlijke maaltijd op tafel te zetten. Wil je ze helemaal verrassen? Dek dan de tafel leuk en maak een menukaart. Zeker weten dat het een leuke avond wordt!

4. Niet vervelen
Je verveelt je gigantisch en hebt geen idee wat je moet doen. Pak een stapel kookboeken en ga op zoek naar een recept dat je nog nooit gemaakt hebt. Zo daag jij jezelf uit en kun je als je klaar bent genieten van een lekker maaltje.

5. Proeven
Eén heel groot voordeel van koken is dat je altijd alles mag proeven! Smaakt de saus goed? Is het beslag niet te dik? Je moet tenslotte wel weten of iets goed smaakt, zelfs als het nog niet klaar is.

6. Gezellig
Je hoeft natuurlijk niet alleen te koken of bakken. Plan bijvoorbeeld een middagje met vriendinnen om een superlekkere high tea te maken. Onder het bakken kunnen jullie dan gezellig kletsen en lol maken. En natuurlijk daarna genieten van alle hapjes!

7. Ervaring op doen
Hoe meer je kookt en uitprobeert, hoe makkelijker het is als je straks op kamers gaat. Dan hoef je niet iedere avond naar je moeder te bellen, om te vragen hoelang de bloemkool moet koken.

8. Kunstwerkjes
Als je moeder kookt, ligt je eten altijd maar gewoon op je bord. Saai! Jij kunt ervoor zorgen dat je maaltijd eruitziet als een kunstwerkje.

9. Hobby
Vind jij koken en bakken ontzettend leuk? Misschien In elke stad of dorp zijn wel verschillende kookworkshops en kookgroepjes. Superleuk om naartoe te gaan, zo leer je namelijk steeds meer van koken.

10. Extra genieten
Eten is eigenlijk altijd leuk en lekker. Maar als je het zelf gemaakt hebt is het natuurlijk extra genieten! En vooral als je van iedereen hoort dat het ook nog eens heerlijk smaakt!