Veel girls houden van make-up. Sommigen gebruiken het zelfs elke dag! Maar echt nodig is make-up niet. Lees snel onze 10 redenen waarom je geen make-up nodig hebt.

1. Boys
Het maakt voor boys echt niet uit of je make-up draagt of niet. Vaak zien ze het verschil niet eens en als ze het wel opmerken, is dat meestal niet zo positief.

2. Huidverzorging
Goede huidverzorging is belangrijker dan make-up om er stralend uit te zien.

3. Beyoncé
Niemand minder dan Beyoncé heeft haar naakte gezicht in een documentaire laten zien aan de hele wereld. Als zo’n beroemde celeb het kan, dan kunnen wij het ook!

4. Zelfverzekerd
Er is niemand mooier dan een girl die zelfverzekerd is zonder make-up op. Je persoonlijkheid en hoe je over jezelf denkt is belangrijker dan je uiterlijk.

5. Kleding
Je kunt jezelf er superleuk uit laten zien met toffe kleren en accessoires. Ook kun je veel verschillende dingen doen met je haar.

6. Young girl
Je bent nog jong! Door make-up te gebruiken irriteer je je huid, want het zijn chemische producten. Ook op de lange termijn blijft je huid langer mooi als je geen make-up gebruikt. Later zal je jezelf dankbaar zijn!

7. Stressen
Make-up zorgt voor extra zorgen. Is m’n mascara uitgelopen? Zit er lippenstift op m’n tanden? Al die stress kun je er niet bij gebruiken naast je zorgen over school, boys en andere stuff!

8.One Direction
De boys van One Direction zongen het al: ‘Don’t need make up to cover up. Being the way that you are is enough.’ We gaan natuurlijk niet met 1D in discussie!

9. Tijdrovend
Make-up aanbrengen en er ’s avonds weer afhalen kost tijd. Die kan je beter in bed doorbrengen, want door veel te slapen zie je er mooier uit!

10. Have fun!
Het is veel belangrijker dat je lol hebt in het leven, dan dat je je druk maakt om hoe je eruit ziet. Voor je vriendinnen maakt het sowieso niets uit!

Lees ook: 10 redenen om in jezelf te geloven