Lekker hoor, al die frisdranken, maar echt gezond is het niet. Wat wel supergezond en ook nog eens erg lekker is, is groene thee. Daarom hebben wij een lijstje gemaakt met 10 redenen waarom jij het zou moeten drinken.

Reden 1: Het zit vol antioxidanten!
Van alle soorten thee bevat groene thee de meeste antioxidanten. En die zorgen ervoor dat je minder snel ziek wordt.

Reden 2: Je blijft er lekker slank van
In groene thee zitten 0(!) calorieΓ«n. Dan moet je natuurlijk wel de suiker laten staan! πŸ˜‰

Reden 3: Burn baby burn
Zonder te bewegen toch meer calorieΓ«n verbranden! Klinkt goed toch? Dat komt goed uit, want groene thee versnelt je stofwisseling. Dit komt door je metabolisme, hoe hoger je stofwisseling hoe meer vet je verbrand.

Reden 4: Een stralende huid
De thee werkt vochtafdrijvend, waardoor alle slechte stoffen in je lijf snel verdwijnen. Dat betekent minder puistjes! Β Β 

Reden 5: Witte tanden
In groene thee zit fluoride dat tanden beschermt tegen verkleuring en dat zorgt voor een stralende witte lach. Keep on smiling!

Reden 6: Health voordelen
Voel je je ziek, zwak en misselijk? Drink dan lekker een kopje groene thee. Het verbetert je weerstand en vermindert andere kwaaltjes, zoals een droge huid.

Reden 7: Je wordt er relaxed van
Groene thee werkt stressverlagend en helpt je dingen beter te onthouden. Voordat je begint met blokken voor die proefwerkweek, eerst even een potje groene thee zetten voor jezelf!

Reden 8: Sweet dreams
Groene thee werkt lichtstimulerend. Je wordt er opgewekt van, zonder dat het slapeloosheid veroorzaakt. Lig je ook niet zo te woelen in bed!

Reden 9: Zin in iets warms
In tegenstelling tot groene thee, kunnen we voor koffie NIET 10 redenen verzinnen waarom je het zou moeten drinken. Dus als je zin hebt in iets warms, drink dan groene thee!

Reden 10: Je kan het koud drinken!
IJsthee is een verfrissende variant op gewone thee. Je kunt het maken door de thee eerst af te laten koelen in de koelkast, en dan wat ijs, munt en citroenschijfjes toe te voegen. Het ziet er superleuk uit en het smaakt heerlijk. Helemaal lekker voor in de zomer!

Wij worden er enthousiast van! Jij ook?