School saai? Yep, soms wel! Maar gelukkig zijn er ook wel een paar dingen die ervoor zorgen dat school eigenlijk best wel tof is. Welke? Dat lees je hier!

Geen werk
Oké, misschien heb je wel een bijbaantje, maar het is nog altijd véél beter dan vijf dagen per week keihard werken op kantoor. Tuurlijk is het leuk om te werken bij je dreamjob als je een stuk ouder bent, maar voor nu is het ook best wel lekker om redelijk korte schooldagen te hebben waarna je lekker je eigen ding kunt doen!

Vakantie
Herstvakantie, zomervakantie, kerstvakantie, en ga maar door…  Je hebt regelmatig een paar weken vrij van school. Natuurlijk zou je nog véél vaker vrij willen hebben, maar vergeet niet: als je eenmaal een baantje hebt gevonden, heb je bijna geen vakantie meer. Oh no! Dan is school stiekem toch best wel chill…

Cute guys
Iedere school heeft tenminste één hunk die ervoor zorgt dat alle meiden spontaan hartjes in hun ogen krijgen. Maar met wat geluk zijn er meerdere dreamboys op school die jouw hart sneller laten kloppen. Is er een betere manier om jongens te ontmoeten dan school? Hmmm… waarschijnlijk niet!

Lekker sportief!
Gym is niet altijd even leuk, maar het is wel supergoed voor je. Als school je niet zou verplichten om eens per week eens flink te bewegen, dan komt er waarschijnlijk helemaal niks meer van sporten! En ja, urenlang languit op de bank liggen met een goede serie is ook een soort sport, maar het is ook wel eens goed om jezelf écht in het zweet te werken. 😉

Lees ook: 8 dingen die je zult misschien aan de middelbare school

Bored no more
Vijf dagen per week ben je op school te vinden, best vaak dus! Het is hartstikke fijn als je vakantie hebt, maar wees eerlijk: op een gegeven moment ga je je wel een beetje vervelen omdat je niks te doen hebt. De lessen op school zijn soms saai, maar aan de andere kant ben je wel constant omringd door je vrienden en kun je flirten met die oh-zo-leuke hunk. Dus ach, school zorgt er ook voor dat je altijd wat te doen hebt en dat je niet doelloos op straat rondhangt!

Dreamjob
School zorgt ervoor dat je later die toffe job kunt veroveren waar je al jaren over droomt. Wil je gaan schrijven voor een groot tijdschrift? Wil je lerares worden? Go for it!

Let’s party!
Is er iets leuker dan lekker feesten met je klasgenootjes en vrienden tijdens schoolfeesten? Nope, absoluut niet! Toffe muziek + leuke mensen = best night ever!

Musicals, bandjesavonden en meer…
Kun je supergoed zingen? Dans jij de sterren van de hemel? Dan kun jij je helemaal uitleven tijdens de talentenshows die worden gehouden bij jou op school. Het is natuurlijk dé mogelijkheid om jouw skills te showen aan iedereen! En ach, als je er niet zo van houdt om op een podium te staan, dan kun je lekker kijken naar alle mensen die optreden.

Huiswerkuren
Op school noemen ze het huiswerkuren, maar stiekem heb je gewoon een hele les om gezellig te kletsen met al je vriendinnen. Komt er een leraar langs gelopen, dan duik je gewoon even snel met je neus in je boek. Leraar weg? Hoppa: tijd om verder te kletsen!

Nieuwe vrienden
School is natuurlijk ook supertof omdat je continu leuke, nieuwe mensen leert kennen. Je kan vijf dagen per week lekker kletsen en rondhangen met al je friends.

Lees ook: 5 tips om het beste uit je schooljaar te halen