Morgen is het weer Halloween. Dat betekent lekker griezelen met enge monsters, horrorfilms en verkleedpartijen. Halloween is niet het enige wat eng is. Hier 10 andere dingen die net zo (of nog) enger zijn! Lees ze snel!

1 Je crush
Je hebt een superleuke boy op het oog, hij weet alleen niet dat jij hem leuk vindt. De enige manier waarop hij daar achter kan komen, is dat je het hem vertelt, en dat is eng! Zelfs via WhatsApp durf je de moed niet bij elkaar te schrapen. Je hebt al 10 keer het berichtje getypt, toch druk je het telkens met trillende handen weg.

2 Spinnen
Op sommige momenten kom je ze overal tegen, spinnen. Alleen bij het woord ‘spin’ kruipt er een rilling over je rug. Wij hoeven vast niet uit te leggen waarom deze beestjes eng zijn…

3 Horrorfilms
Brr, wij moeten er niet aan denken: een horrorfilm kijken. En vooral niet als het donker is en je alleen thuis bent. Je weet tenslotte niet wat er allemaal kan gebeuren… En dat terwijl je hartstikke goed weet dat het allemaal nep is.

4 Het donker
Alleen zijn in het donker is niet zo heel fijn. Bijvoorbeeld als je alleen thuis bent en naar bed gaat. Toch maar eerst overal de lampen aan doen om te zien of de kust veilig is. Of als je alleen naar huis fiets en er komt iemand achter je fietsen, dan schrik je toch wel even. Maar het duister kan ook heel leuk zijn; samen met je boy naar de sterren kijken is echt nice.

5 Spookhuizen
Elke kermis of pretpark heeft er wel één: een spookhuis. Voor als je zin hebt om even lekker te lachen. Want zo spannend zou het toch niet zijn? Jij en je vriendinnen hebben nog geen stap binnen gezet of jullie schrikken je al rot! Het liefst zouden jullie gelijk naar buiten willen rennen…

6 Presentaties
Na dagen voorbereiden is het zover: je moet een presentatie geven. Je kent je tekst goed uit je hoofd en hebt goed geoefend. Er kan dus niets misgaan zou je denken. Toch raak je in de stress. Wat als je gaat stotteren of de tekst niet meer weet? Scary! Gelukkig is een beetje spanning heel gezond en met die presentatie komt het ook wel goed, want tenslotte zit alle stof goed in je hoofd.

7 You’re my hero
Al jaren droom je van een meet & greet met jouw idool. Je ziet al helemaal voor je hoe je in zijn armen springt en hem verovert met jouw glimlach. Maar stel dat je hem écht zou ontmoeten, dat zou toch supereng zijn? Wat moet je doen en zeggen? Don’t worry, hij houdt van zijn fans, dus een knuffel zal er zeker komen!

8 Achtbanen
Jij en je vriendinnen hebben kaartjes voor Walibi gekocht. Tijd voor een dagje vol fun! Er is alleen één klein nadeel, jij houdt niet zo heel erg van achtbanen. Eigenlijk vind je ze doodeng. Vooral het gevoel in je buik als je naar beneden gaat… Gelukkig kan er niets gebeuren en als je eenmaal weer met beide benen op de grond staat, verschijnt er een smile van oor tot oor op je gezicht. Wat was dat kicken!

9 Telefoon verliezen
Denk jij ook steeds dat je je telefoon voelt trillen? En kijk je om de 5 minuten om te zien of je een bericht hebt? Wat zul je dan schrikken als je een keer je telefoon kwijt bent… Je raakt helemaal in paniek als je jouw telefoon niet in je tas en al je broekzakken kunt vinden. Maar wacht! Had jij je telefoon niet in het achterste vak van je tas gedaan? Oeps… al die stress voor niets!

10 Vriendinnen maken
Als je verhuist, naar een andere sportclub gaat of een nieuw bijbaantje hebt, is het tijd om nieuwe vriendinnen te maken. Het is niet makkelijk om zomaar op iemand af te stappen. Vooral niet als ze allemaal in groepjes staan. Probeer toch eens een gesprekje aan te knopen door bijvoorbeeld een vraag over een proefwerk te stellen. En lukt het niet, dan heb jij je best gedaan.