We klagen allemaal wel eens als het hier weer eens regent of dat het hier te vol is. Maar stiekem zijn we best gek op ons kleine kikkerlandje. Wij geven je tien redenen waarom we houden van Nederland!

Reden 1: geweldige shopsteden
Amsterdam, Utrecht, Groningen, ga maar door! Nederland heeft superveel leuke steden waar we heel goed kunnen shoppen.

Reden 2: Hollandse spellen
Sjoelen, zaklopen, hoepelen en tollen. Allemaal typische Hollandse spellen én heel leuk om te doen! Of gewoon gezellig Ik Hou Van Holland naspelen. Gegarandeerd een gezellige avond.

 

Reden 3: Sinterklaas
Wie houdt er nu niet van Sinterklaas? Leuke gedichtjes en suprises maken en cadeautjes geven en krijgen! Pepernoten op tafel en de avond kan niet meer stuk.

 

Reden 4: gezellig klein
We kunnen heel Nederland doorreizen in 1 dag. Superhandig toch?

 

Reden 5: alle seizoenen
Het zou best fijn zijn om in een heerlijk warm land te wonen, maar wij maken in elk geval alle seizoenen mee! Lente, zomer, herfst en winter, alle seizoenen komen aan bod.

 

Reden 6: fietsen
In geen enkel ander land wordt zoveel gefietst als in Nederland! Daar zijn we stiekem toch best een beetje trots op?

 

Reden 7: Koningsdag
Volgend jaar maken we pas onze eerste Koningsdag mee, maar we weten nu al dat dat ook een groot feest wordt! Lekker al je oranje kleren uit de kast pakken en helemaal losgaan.

 

Reden 8: sport
De Nederlanders zijn supergoed in sport! In voetbal, zwemmen, schaatsen en turnen zijn we allemaal heel geduchte tegenstanders. Hup Holland Hup!

 

Reden 9: drie kussen
Bijna elk land geeft maar één of twee kussen om elkaar te begroeten. Maar wij geven er mooi drie. Nederlanders zijn gewoon hartstikke liefdevol. 🙂

 

Reden 10: Hollands eten
Oké, stamppot is misschien niet ons favoriete gerecht. Maar wat dacht je van pepernoten, tompoezen, knakworst, stroopwafels, drop en bitterballen. Mmm, heerlijk toch?