Zonder muziek zou het leven er toch een stuk triester en saaier uitzien. We douchen, eten, leren en slapen zelfs met muziek. Wij geven je 10 redenen waarom muziek zo belangrijk is.

Reden 1: reizen
Reizen is al behoorlijk saai en zou waarschijnlijk nog veel saaier worden zonder muziek. Met een heerlijke beat in je oren gaat die fietstocht veel sneller en tijdens die saaie busreis hoef je met oortjes niet alle gesprekken te horen van medereizigers.

Reden 2: muziek is de soundtrack van je leven
Het maakt niet uit hoe je je voelt, er is altijd wel een bepaald liedje dat precies aansluit op jouw gevoel. Voel je je vrolijk of juist verdrietig, muziek weet altijd precies je gevoel te omschrijven.

 

Reden 3: muziek haalt herinneringen op
Het liedje waarop je voor het eerst hebt gezoend met je vriendje of dat ene liedje waarop jij en je vriendinnen zo gek hebben gedanst… Door bepaalde nummers te horen, ben jij voor even weer terug in de tijd.

Reden 4: feestjes
Zonder muziek, geen feestjes! En zeg nu eerlijk, wat moeten we nou zonder al die leuke feestjes. Een feest zal vast niet zo knallen als iedereen saai om een tafel zou zitten.

Reden 5: meezingen in de douche
Natuurlijk douchen we om fris en hygiënisch te blijven. Maar stiekem heeft douchen nog een ander doel. De tijd onder de douche is namelijk your time to shine. De douchekop als microfoon en de rest van de badkamer als publiek. De popster in jou komt helemaal naar boven en je omgeving moet jouw gezang maar even voor lief nemen.

Reden 6: broken hearted girl
Je vriendje maakt het uit en je hart is gebroken. De beste manier om hier over heen te komen is muziek. Even uithuilen op de liedjes van Adele en Beyoncé of meezingen met de songs van Taylor Swift. Zelfmedelijden hebben mag soms best en hierna ben je snel weer toe aan vrolijke muziek om je beter te voelen.

Reden 7: no music, no 1D
Waarschijnlijk een van de belangrijkste redenen: zonder muziek, geen One Direction. De boys van 1D zouden een onontdekt talent hebben en jij zou niemand hebben om bij weg te zwijmelen. Dus laten we heel dankbaar zijn dat we door muziek 1D in ons leven hebben.

  Reden 8: relaxen
Na een druk schooldagje heerlijk in bad. Muziek kan hier natuurlijk niet bij ontbreken. Heerlijk relaxen in de bubbels en wegdromen bij de mooiste nummers.

Reden 9: dansen
Jouw moves zullen voor altijd onbekend blijven als we geen muziek hebben om te dansen. Als sport of op feestjes, stiekem houdt iedereen van dansen. En hoe zouden we anders indruk moeten maken op alle boys?

Reden 10: afleiding
Word je even helemaal gek van je ouders of zit je broertje de hele dag al te zeuren? Soms wil je even alleen zijn met je gedachten, dus oortjes in en sluit je even lekker af van je omgeving.