Maart roert zijn staart en april doet wat hij wil. We hopen dat deze uitspraken niet uitkomen, want regen en wind zijn we inmiddels helemaal zat! Op 21 maart is het weer zover en ruilen we de koude winter in voor de zonnige lente. GIRLZ zet tien redenen op een rijtje waarom we zin hebben in de lente.

#1. Paaseitjes zijn weer te koop
Er zijn weer allerlei lekkere paaseitjes te koop. Pasen + chocola = paaseitjes. Do we need to say more?

#2. Sun is shining!
De zon schijnt veel vaker en langer. De zon komt eerder op en het blijft langer licht. Jeej, niet meer in het donker naar school hoeven fietsen.

#3. Weg met die donkere kleuren
Je bent veel meer in de mood voor vrolijke en lichte kleurtjes in je kleding. Drop al die zwarte kleren maar ergens ver weg in een hoekje, heb je gelijk een goed excuus voor een nieuwe shopsessie!

#4. Iedereen is happy
Iedereen is veel vrolijker in de lente. Echt waar! Heb je wel eens van iemand gehoord die een lentedip had?

#5. No more winterjas of muts
Die dikke oncharmante winterjassen kunnen weg. Net zoals je muts die altijd een coupe pluishaar geeft.

#6. Geen bevroren fietspaden meer
Er is veel minder kans dat het gaat vriezen, en daardoor heb je ook minder last van gladheid. En dat is weer heel fijn als je moet fietsen.

#7. Alles is in groei en bloei
Er piepen weer allerlei bloemetjes zoals sneeuwklokjes, krokussen en narcissen uit de grond omhoog. In de lente gaat alles weer groeien en bloeien, en dan lijkt de wereld meteen veel vrolijker.

#8. Lieve baby-diertjes
In de lente worden altijd veel dieren geboren zoals kuikentjes, lammetjes en pluizige kittens. Supercute!

#9. We scream for icecream!
De terrasjes zijn weer geopend! Misschien kun je nog niet met je blote armen buiten een ijsje eten, maar wel met een jasje en je zonnebril op.

#10. Frisse lucht
Je kunt je slaapkamerraam weer open hebben zonder dat je meteen bevriest. En wakker worden met fluitende vogeltjes geeft je meteen een zonnig humeur.

 

Lees ook: 10 redenen om meer chocola te eten!