De winter heeft ook haar leuke kanten, maar eerlijk gezegd kunnen we niet wachten tot het zonnetje weer gaat schijnen. Heerlijk in het park zitten, een luchtig jurkje aan en met z’n allen aan de waterijsjes. Lees hier onze 10 redenen waarom wij superveel zin hebben in de zomer!

Reden 1: happy
Ook al hebben we het zelf ook door: uit onderzoek is bewezen dat de zonnestralen ons een beter humeur geven. In je lichaam wordt namelijk het stofje endorfine aangemaakt dat ook wel het gelukshormoon heet. Dat hormoon bevat niet voor niets het woordje geluk!

Reden 2: luchtige kleding
Weg met de dikke wollen truien en kom maar op met de shortjes en jurkjes! We kunnen niet wachten tot we onze winterkleren kunnen verruilen voor fleurige zomerkleren. Schattige slippertjes aan, zonnebril op en je outfit is helemaal af.

Reden 3: zomervakantie
Wie aan de zomer denkt, ziet vaak ook meteen een heerlijke zonovergoten vakantie voor zich. Of je nou een verre reis maakt of in eigen land blijft: vakantie is altijd fijn!

Reden 4: veel meer leuke dingen om te doen
Je hoeft niet alleen maar binnenshuis te blijven, we kunnen weer lekker naar buiten. Gezellig picknicken in het park, fluitend fietsen door de straten en lekker bakken op het strand. Dat klinkt goed!

Reden 5: I scream for icecream!
Bij de zomer horen zeker ook koude waterijsjes en lekker veel fruit! Dat is precies wat we nodig hebben op de warme dagen.

Reden 6: summer lovin’
Het lijkt wel alsof de zomer ons spontaan vlinders in de buik bezorgt. We kunnen weer boys checken op het strand en verliefd worden op onze summer crush.

Reden 7: vroege vogel
Vind jij het ook zo moeilijk om tijdens de donkere wintermaanden wakker te worden? Dan ben jij vast blij met de zomer! Door het zonnetje dat door je raam schijnt, stap je weer fris en fruitig je bed uit.

Reden 8: volop energie
Hoewel het in de winter heerlijk is om onder de warme dekens te kruipen, hebben we in de zomer meer energie om leuke dingen te ondernemen. We zijn weer lekker actief en volop in de buitenlucht te vinden.

Reden 9: zomerse beauty
Geen statisch haar meer door dikke sjaals, je huid ziet er een stuk beter uit met een kleurtje en die droge huid is verdwenen als sneeuw voor de zon.

Reden 10: no homework
Huiswerk maken is een stuk minder erg als je lekker in de tuin of in het park zit. Een lekker waterijsje erbij en het is bijna leuk om huiswerk te maken. Ook heel leuk is dat het einde van het schooljaar al in zicht is!