Veel te laat naar bed gaan omdat je echt die ene serie nog even af moet kijken of niet met dat ene meisje praten omdat je vriendinnen haar ‘stom’ vinden… Stiekem heeft elke girl best een paar slechte gewoontes. Met deze tien kun je in 2016 maar beter stoppen!

#1. Je ex stalken op Instagram
Een nieuw kapsel, nieuwe kleding of misschien zelfs een nieuwe vriendin… Stiekem wil je alles weten wat je ex doet, maar move on! Je ex hoort in 2015, nu is het 2016 en is het tijd voor een nieuwe boy! 

#2. Onzeker zijn
Want hé, eigenlijk ben jij gewoon pretty awesome!

#3. Je druk maken over het aantal likes op social media
Natuurlijk is het superleuk als je foto veel likes krijgt, maar uiteindelijk gaat het erom dat jij ‘m mooi vindt, toch?

Lees ook: 15 redenen waarom het best fijn is om even offline te zijn

#4. Veel te lang series kijken
Nee, je moet niet stoppen met kijken, daarvoor is Pretty Little Liars veel te leuk. Maar je hoeft ook weer niet per se door te kijken tot 3 uur ’s nachts toch?

#5. Dingen kopen omdat ze in de uitverkoop zijn
Als je ’t in de winkel al niet zo mooi vindt, ga je het echt niet dragen. Ook niet als dat shirtje maar drie euro was.

#6. Altijd op je telefoon kijken
Zit jouw phone ook vastgeplakt aan je hand? Vergeet ‘m dan eens een dagje. Je zult zien dat het ook supergezellig is om echt te kletsen met mensen.

#7. Zeggen dat er niets is als er wel iets is
Je bent woest omdat je BFF met jouw crush heeft gezoend, maar als ze vraagt wat jij ervan vindt, zeg jij liefjes: ‘geeft niets’. Herkenbaar? Dan is het tijd om daarmee te stoppen! Je hoeft echt niet overal ruzie om te maken, maar je mag het best laten weten als je kwaad bent over iets!

#8. Je huiswerk uitstellen
Ik doe het morgen wel. Of overmorgen. Of overovermorgen… Huiswerk maken is nooit echt een topklus, maar het kijkt echt relaxter televisie als je gewoon op tijd begint.

#9. Meelopen met anderen
Vind jij dat nerdy meisje uit de klas eigenlijk best aardig, maar praat je nooit met haar omdat je vriendinnen dat niet cool vinden? Niet meer in 2016! Jij bent echt wel zo stoer dat jij gewoon je eigen vriendinnen uitzoekt.

#10. Je moeder overal de schuld van geven
Dat jij je wekker verkeerd hebt gezet en daardoor anderhalf uur te laat op school was, is de schuld van je moeder. Zij had je natúúrlijk wakker moeten maken. Yeah right… Geef jij je moeder ook wel eens de schuld van iets waar ze eigenlijk niets aan kan doen? Tijd om daarmee te stoppen!

Lees ook: Dé horoscoop van 2016