Met kant, pastel, voorgevormd, zonder beugel of juist met, bh’s heb je in alle soorten en maten. Hoe leuk is het om al die bh’s te kunnen shoppen met cute printjes Maar soms kunnen bh’s ook zo irri zijn! Dikke kans dat je dan de verkeerde maat draagt…

#1. De bandjes zakken af
Als je maar bezig blijft met ze ophalen, is het beste wat je kunt doen even de bandjes strakker zetten. Lukt dit niet meer of helpt het niet? Koop dan een bh met een kleinere omtrek.

#2. De beugel prikt in je huid
Hé, wat voel je nou? Het is de beugel van je bh die vrolijk in je huid zit te prikken. Ai, dit kan zo irri zijn, en het doet nog zeer ook! De oplossing? Een maatje groter kopen!

#3. Je hebt opeens vier borsten
Als je borsten boven, onder en aan de zijkant onder de cups vandaan komen, dan is je bh te klein. Koop een bh die een cupmaat groter is, bijvoorbeeld een C in plaats van een B.

#4. De cups kreukelen
Als de cups van je bh kreukelen en er een beetje baggy uitzien, dan is je bh te groot.

#5. Je draagt je bh op het laatste haakje
Het beste kun je je bh op het middelste haakje dragen, omdat de bh vanzelf uitrekt en dan kun je hem wat strakker zetten. Na een tijdje gaat de elasticiteit uit je bh en dan zou je een nieuwe moeten kopen, omdat je bh dan geen steun meer geeft.

#6. De band van je bh kruipt aan de achterkant omhoog
Als je voor de spiegel staat, zou de omtrek van je bh één horizontale lijn moeten zijn met de voorkant. Als je beha aan de achterkant omhoog kruipt, draag je of een te grote omtrek, of je bandjes zijn te strak aangespannen.

#7. Je hebt afdrukken van je bandjes op je schouders
Je haalt de steun van je bh uit de omvang. Dus als je afdrukken hebt op je schouders dan geeft je bh niet genoeg steun. Je kunt het beste voor een kleinere omvang kiezen.

#8. Het middelste gedeelte van je bh tussen je cups rust niet op je huid
Het tussenstukje van je bh moet altijd op je huid rusten. Als dit niet zo is, dan zijn je cups te klein.

#9. Je hebt een lovehandle op je rug
Nee, het is probably geen vetrolletje. Het komt omdat je omvang te strak is, waardoor je bh in je huid snijdt en deze afknelt. Koop een omvang groter en het probleempje is opgelost.

#10. Je rug of je nek doet zeer
Je bh geeft niet de steun die je boobies nodig hebben, en daardoor gaan je nek en rug in protest. Ga een keer naar een lingeriewinkel en laat je opmeten. De verkoopsters hebben jarenlange ervaring en laten jou met de perfecte maat bh de winkel uit lopen, zodat je alle bovenstaande issues niet meer hebt!

Lees ook: 11 vragen over borsten