Ze is superlief, grappig en heeft alles voor je over. Je BFF is natuurlijk niet voor niets je Best Friend Forever! Toch kan het zijn dat jullie na een paar jaar ineens niet meer zo goed met elkaar kunnen opschieten, omdat jullie uit elkaar zijn gegroeid. Check hier de tien tekenen!

#1. Jullie hebben geen gemeenschappelijke interesses meer
Vroeger zaten jullie samen op de basisschool én op voetbal. Jullie konden dus altijd praten over een domme actie van de juf of die leuke teamgenoot. Sinds jullie op de middelbare school zitten en verschillende hobby’s hebben, hebben jullie ineens geen gespreksstof meer. Jullie kunnen natuurlijk proberen om nieuwe onderwerpen te zoeken die jullie allebei leuk vinden, maar als dat niet lukt waren jullie waarschijnlijk meer vriendinnen vanwege een hobby dan echte BFF’s.

#2. Je hoort de belangrijkste dingen uit haar leven via social media
Als BFF’s bel je elkaar natuurlijk als aller- allereerste als er iets spannends gebeurt in je leven. Het is dus niet zo’n best teken als jij via social media moet zien dat ze ein-de-lijk haar crush aan de haak heeft geslagen.

#3. Jullie steunen elkaar niet meer
Had jij eerst ook altijd buikpijn als je vriendin een presentatie moest houden, tegenwoordig weet je niet eens meer dat het haar beurt is. Laat staan dat je haar een appje hebt gestuurd om haar succes te wensen.

#4. Jullie antwoorden niet meer meteen op elkaars berichtjes
Vroeger sprong je nog onder de douche uit als je een berichtje van je BFF kreeg, maar tegenwoordig lees je ze niet eens meer meteen. Trouwens, zij reageert de laatste tijd ook super traag op jou.

Lees ook: Help! Mijn BFF heeft een nieuwe BFF gevonden.

#5. Je doet liever iets anders dan met haar af te spreken
Weken geleden hebben jullie het al afgesproken: vanavond is meidenavond! Als het eindelijk zo ver is, merk je dat je eigenlijk helemaal geen zin hebt om te gaan. Sterker nog, je zou zelfs liever je kamer stofzuigen dan met je BFF af te spreken. Not a good sign…

#6. Jullie lachen nooit meer
Lagen jullie altijd dubbel om niets, tegenwoordig kan er nog geen glimlachje af als jullie afspreken. Jij vindt haar verhalen gewoon niet meer grappig en zij de jouwe blijkbaar ook niet.

#7. Ze laat je vallen voor iemand anders
Als jullie samenzijn, hebben jullie het supergezellig. Tenminste, als jullie met z’n tweeën zijn. Zodra er iemand bij komt, laat je vriendin je vallen als een baksteen.

Lees ook: 9 dingen die je zult herkennen als je een jongen als BFF hebt

#8. Er vallen ongemakkelijke stiltes
Werden jullie eerst voortdurend de klas uitgezet omdat jullie niet konden ophouden met kletsen, tegenwoordig heerst er regelmatig doodse stilte als jullie bij elkaar zijn. Na tien minuten hebben jullie alle nieuwtjes wel weer uitgewisseld en duiken jullie allebei in je eigen telefoon. Awkward!

#9. Jullie hebben nieuwe vriendengroepjes
Jullie waren altijd een onafscheidelijk duo, maar tegenwoordig gaat zij meer om met meiden uit de parallelklas, terwijl jij vrienden hebt gemaakt in je eigen klas. Daardoor zien jullie elkaar veel minder en eigenlijk vind jij dat helemaal niet zo erg.

#10. Jullie werken op elkaars zenuwen
Vond je het eerst super schattig dat je vriendin altijd knalrood wordt en gaat stotteren zodra ze in de buurt komt van een hunk, tegenwoordig vind je het vooral super irri dat ze nooit eens normaal uit haar woorden komt. Omgekeerd vermoed je dat zij het behoorlijk heeft gehad met jouw spraakwaterval zodra je een leuke jongen ziet.

Lees ook: Zo maak je nieuwe vrienden