Jouw BFF is geweldig en daarom verdient ze ook een friend die net zo awesome is als zij: jij dus! Check hier tien tips om de beste BFF ever te zijn.

1. Maak tijd voor haar
De ene girl ziet haar BFF een paar keer per week, terwijl de ander haar maar één keer per maand ziet. Dit is helemaal niet erg, maar toch is het belangrijk altijd een gaatje voor je BFF proberen vrij te maken. Hoe druk je het ook hebt… Het is superbelangrijk om je friend te laten weten dat je tijd met haar wilt doorbrengen en er voor haar wilt zijn. En probeer er bij het afspreken ook altijd op te letten dat je wel écht kan die dag. Niemand wil toch een BFF die haar afspraken altijd maar afzegt of nóóit kan…

2. Wees loyaal
Dit betekent: voor je friend opkomen, eerlijk zijn en er altijd voor haar zijn, no matter what. Maak dus tijd voor je BFF vrij wanneer ze je nodig heeft en laat zien dat je altijd achter haar staat!  

3. Wees altijd eerlijk
Ook als die jurk haar niet goed staat of als je haar vriendje niet zo geweldig vindt, wees dan alsnog eerlijk. Jij zou ook willen dat ze de waarheid aan jou vertelt. Eerlijkheid duurt écht het langst!

4.  Vertel haar geheimen niet door
Vertrouwen is de basis van elke vriendschap. Roddel niet over haar en vertel haar geheimen nooit aan iemand door. De enige manier om te laten zien dat je betrouwbaar bent, is door het te zijn!

Lees ook: 10 tekenen dat jij je bestie 4 life gevonden hebt

5. Kom op voor haar
Dit is superbelangrijk, want op deze manier kan je je friend toch wat beter laten voelen wanneer ze zich down voelt. Roddelen klasgenoten over haar? Houd je niet in en zeg er wat van! Oók als ze niet in de buurt is.

6. Wees blij voor haar, óók als je jaloers bent
Zelfs al heeft je friend die schoenen gescoord die jij óók heel graag wilde hebben, dan nog is het goed om te laten zien dat je blij bent voor haar. Het gaat immers niet om jouw geïrriteerde gevoelens, maar om haar happiness! En wie wil nou niet dat haar BFF gelukkig is?

7. Luister naar haar
Soms heeft je friend advies nodig of iemand die haar mening met haar deelt, maar soms is het ook goed om alleen naar haar te luisteren. Als ze bijvoorbeeld superverdrietig is omdat haar boyfriend het heeft uitgemaakt, is het het beste alleen naar haar te luisteren en haar te troosten. Er is waarschijnlijk toch niet veel wat je kunt zeggen om haar beter te laten voelen… Een luisterend oor is soms gewoon precies wat iemand nodig heeft!

8. Heb dingen voor haar over
Stel, je BFF is jarig is en wil een themaparty geven. Jij daarentegen hebt daar helemaal geen zin in… Of ze heeft écht even afleiding nodig omdat het niet zo goed met haar gaat, terwijl jij supermoe bent en het liefst meteen naar bed wilt gaan… In dit soort gevallen is het tóch goed om naar je BFF te gaan. Soms is het goed je BFF even voor jezelf te zetten.     

9. Wees open
Zeg tegen je vriendin als je je een keer down voelt. Zo wordt jullie band nog hechter en geef je haar de kans om er ook voor jou te zijn.

10. Zet haar op #1
Het is normaal dat je soms even wat tijd met je vriendje wilt doorbrengen in plaats van met je BFF, maar vergeet haar nooit en verwaarloos haar niet. Misschien is je vriendje wel iets tijdelijks, terwijl je BFF voor het leven is! Ze is even belangrijk als jouw boyfriend.  

Lees ook: 10 redenen waarom zij de allerliefste BFF is