10 tips om een blog te beginnen

Kijk jij ook zo graag op blogs voor inspi? En wil je dan stiekem ook heel graag een blog beginnen, maar weet je niet goed hoe? Lees dan snel verder, want met deze 10 tips maak jij een awesome blog!

Kijk jij ook zo graag op blogs voor inspi? En wil je dan stiekem ook heel graag een blog beginnen, maar weet je niet goed hoe? Lees dan snel verder, want met deze 10 tips maak jij een awesome blog!

#1. Verzin een duidelijk onderwerp
Veel beginnende bloggers vinden het lastig om genoeg inspiratie op te doen voor hun blog. Daarom schrijven ze maar gewoon over álles: hun saaie les aardrijkskunde, de sokken met aardbeitjes die ze vandaag dragen, het koekje dat ze net hebben gegeten… Al die real life inspi schrijft makkelijk, maar is niet per se boeiend om te lezen. Kies daarom voor één duidelijk onderwerp waarmee je je onderscheidt van de rest van het internet. Draag jij altijd een felgekleurde lippenstift? Dan is een blog over lippenstift voor jonge meiden misschien echt jouw ding. Kun je goed met de naaimachine overweg? Denk dan eens aan een DIY-blog waar je andere meiden leert naaien én jouw creaties showt.

#2. Zoek momenten waarop je gaat schrijven
Je moest je huiswerk maken, de kat eten geven, je BFF terugappen, die ene serie-aflevering terugkijken en je pyjama zoeken en toen… was je dag alweer voorbij, zonder dat je geblogd had. Herkenbaar? Zet het bloggen dan gewoon in je agenda. Het is veel makkelijker om met jezelf af te spreken dat je elke dinsdag tussen 20.00 uur en 21.00 uur gaat bloggen, dan om er elke keer weer een momentje voor te zoeken.

#3. Werk een paar posts vooruit
Zit je lekker in de flow? Maak daar dan gebruik van door meteen een paar posts achter elkaar te maken. Als je dan een keertje geen inspiratie hebt, kun je die online zetten.

Doe ook de test: Waar zou jouw blog over moeten gaan?

#4. Schrijf foutloos
Slapen bij Nederlands of Engels is er niet meer bij, want de taal op jouw blog moet spot-on zijn. Hoe saai die werkwoordspelling ook lijkt, het is wél belangrijk. Als jij te veel fouten maakt of te onduidelijk schrijft, haken mensen halverwege je stuk af…

#5. Maak unieke content
Een artikel van een andere blog overnemen of bijna hetzelfde schrijven? Doe maar niet. Het is ten eerste niet zo netjes om het harde werk van iemand anders op jouw blog te zetten, maar nog belangrijker: niemand leest het meer. Waarschijnlijk hebben al jouw volgers dat berichtje ook al ergens anders gezien en hoeven ze het bij jou dus niet nog een keer te lezen. Schrijf liever unieke posts over onderwerpen die jou interesseren.

#6. Verwacht niet te veel
Oké, in het begin zijn die mensen die langskomen waarschijnlijk vooral je familie en vrienden. Duizenden volgers en luxe sponsorcontracten zijn maar voor heel weinig meiden weggelegd en de kans is niet zo groot dat jij ineens viral gaat. Bloggen moet je dus vooral doen omdat je het leuk vindt, niet omdat je er superrijk mee wilt worden.

#7. Kies een unieke naam
De naam van je blog is je visitekaartje. Zorg er dus voor dat je iets kiest dat lekker catchy is, zodat mensen je onthouden.

Lees ook: 10 dingen om op je bucketlist te zetten

#8. Instagram
Je blog ziet er fab uit, maar er komt maar niemand… Tja, dat is het lot van veel beginnende bloggers, maar jij kunt er wel iets aan doen! Vertel aan iedereen dat je bestaat en deel elke nieuwe post op Instagram, Twitter en Snapchat. Dan komen er vanzelf mensen een kijkje nemen.

#9. Zorg voor goede foto’s
En als je dan toch reclame voor jezelf gaat maken, zorg dan ook voor goede foto’s. Die zijn het visitekaartje van je blog op Insta en Snap en moeten er dus flawless uitzien. 

#10. Post vaak
Een blog waar maar eens per halfjaar iets gebeurt, zou jij daar vaak komen? Precies. Als je je blog een beetje levend wilt houden, is het belangrijk dat je een paar keer per week met iets nieuws komt én dat volhoudt.

Lees ook: 10 tekenen dat jij verslaafd bent aan series kijken

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen