Het halen van goede cijfers is echt niet alleen voor nerds. Staan jouw cijfers er niet al te best voor, maar wil je dit jaar echt never niet overdoen? Check dan deze tien tips om het schooljaar door te komen!

#1. Zorg voor een goede planning
Een overzichtje van alles wat je nog moet doen is niet alleen superhandig, het helpt je ook bij het leren! Noteer alle hoofdstukken die je moet leren in je agenda, zodat jij nooit meer vergeet wat je moet doen. Maak vervolgens een studieschema voor jezelf waarop staat op welke dag je voor welke toets leert en hoeveel tijd je hiervoor hebt, dan weet je precies waar je aan toe bent. Handig!

#2. Maak aantekeningen
Het is erg moeilijk om te luisteren naar alle saaie info die je docent verteld. Probeer het leuk te maken door je aantekeningen op te schrijven met een leuk kleurtje of maak tekeningetjes bij de informatie.Β 

#3. Vraag om hulp als je iets niet weet
Hoe clichΓ© het ook klinkt; vraag altijd om extra uitleg als je iets niet begrijpt. Docenten zijn ervoor om jou dingen uit te leggen. Al is dat honderd keer hetzelfde, misschien snap je het daarna wel!

#4. Leer samen met je friends
Snap je echt helemaal niks van de wiskundestof? Je friends misschien wel! Samen sta je sterker en daarom kan het erg helpen als je je samen voorbereidt op een toets. Probeer dan wel echt te leren en leid elkaar niet af.

#5. Leer op de gekste plekken
Dat je de aantekeningen maakt is 1 ding, maar er ook echt iets mee doen is nummero 2. Schrijf de leerstof op leuke post-it papiertjes en plak deze random in je huis. Naar de wc gaan of in bed liggen doe je toch wel, dus als je de aantekeningen dan op de wc-deur of boven je bed hangt, heb je iets om te doen en leer je tegelijkertijd. Superhandig!

Lees ook: Goed cijfer nodig? Check YouTube!

#6. Zorg voor uiterste concentratie
Sluit jezelf op ver – heeel ver – van je drukke broertje of zusje vandaan en zorg ervoor dat je telefoon, laptop of een andere afleiding ver uit je buurt ligt. Neem van tevoren iets lekkers te eten en te drinken, zodat jij tijdens het leren geen honger krijgt.

#7. Maak je eigen songteksten
Heb jij moeite om grote lappen tekst te onthouden? Herschrijf de leerstof dan in de vorm van een liedje en zing dit de hele dag door. Wedden dat je de stof dan niet meer vergeet?

#8. Speel Candy Crush
Het spelen van geheugenspelletjes helpt je bij het onthouden van informatie. Je hersenen worden getraind en nemen sneller dingen op na het spelen van een spelletje. Een mooi excuus om tussen het leren door Candy Crush te spelen!

#9. Ga vroeg naar bed
Slaap is ontzettend belangrijk om je te kunnen concentreren. Zorg daarom dat je uitgerust de toets gaat maken. Begin dus niet de avond van tevoren met leren…

#10. Niemand is perfect
Doe niet meer dan je best, meer kun je toch niet doen. Als je dan een onvoldoende haalt, weet je zeker dat het niet aan je motivatie ligt. Misschien zit je niet lekker in je vel of had je andere redenen waarom de toets niet goed ging? Praat hierover met je docent of mentor, misschien weten zij hier een oplossing voor.

Lees ook: 10 gouden huiswerktips