Grr… heb jij altijd meer dan dertig pogingen nodig om een beetje oké op een selfie te staan? Dan zijn deze tips echt iets voor jou! Zo sta jij binnen no time prachtig op de foto.

#1. Zorg voor goed licht
Een vage vlek worden op je eigen foto? Please, dat kan echt niet. Zorg daarom voor goed licht. De mooiste foto’s maak je bij natuurlijk licht dat niet al te fel is. Zoek dus een raam op en zorg ervoor dat je niet tegen de zon in fotografeert. Moet lukken, toch?

#2. Zorg dat je make-up on fleek zit
Pandaogen van de uitgelopen mascara zorgen meestal niet voor de allermooiste pic. Kijk dus voor je gaat knippen even in de spiegel. Zit je make-up niet helemaal on fleek? Dan is de essence contouring kit echt iets voor jou. Daarmee sta je altijd perfect op foto’s. Wil je de essence contouring kit gratis hebben? Kom dan naar de Get Picture Ready Tour.

#3. Draai je hoofd een beetje
Op selfies die je recht van voren neemt, sta je meestal niet zo goed (denk: mugshot). Draai je hoofd daarom een beetje voor je op de foto gaat. Dit geeft een speelser en mooier effect.

#4. Gebruik je highlighter verstandig
Kun je echt niet genoeg licht vinden? Grijp dan je highlighter (bijvoorbeeld uit de essence contouring kit) en zet de lichtere delen van je gezicht even flink aan. Zo weerkaats je het beetje licht dat er nog is en sta je mooier op je foto.

#5. Vind een houding die bij je past
Sommige girls voelen zich helemaal comfy met een duckface, een hand op hun heup en een iets gekanteld bovenlijf, maar voor andere voelt dat veel te geforceerd. En dat zie je op de foto. Zorg daarom voor een houding waar jij je comfy bij voelt.

#6. Zet een ventilator aan
Wil jij met wapperende lokken op de foto? Haal dan de ventilator uit de kast en ga ervoor staan. Het is misschien even zoeken naar een houding waarbij je ogen niet tranen, maar dan sta jij als een echt topmodel op je selfie.

#7. Gebruik de camera aan de achterkant van je phone
De selfiecamera op je telefoon is meestal slechter dan je gewone camera. Draai je camera om voor de beste pic. Tip: als je de telefoon tussen jezelf en een spiegel houdt, zie je alsnog wat je doet.

#8. Ruim je rotzooi op
Je wilt geen vuilnisbelt op de achtergrond, toch? Ruim dus even op voordat je aan de slag gaat (of verplaats in elk geval de grootste troep).

#9. Ga samen met friends
Wat is er leuker dan één lachend meisje op de foto? Een groep lachende meisjes! Met je friends heb je waarschijnlijk hartstikke veel lol tijdens het maken van selfies en daardoor krijg je een veel spontaner resultaat.

#10. Dump de spiegel
Maak je ook wel eens een selfie voor de spiegel? Stop daar dan mee. Spiegels reflecteren niet altijd helemaal goed, waardoor je gekke verhoudingen kunt krijgen, je telefoon staat in beeld en je staart altijd naar een gek punt. Gewoon oefenen op de camera is veel mooier.

Lees ook: Win een photoshoot in CosmoGIRL