10 veelgestelde vragen over seks + antwoorden

Weet jij wat pijpen is? En of je zwanger kunt worden als je nog niet ongesteld bent? Er zijn best veel dingen die je wilt weten over seks, maar die je niet zomaar even aan iemand vraagt. Daarom zetten we tien veel gestelde vragen over seks voor je op een rijtje.

Weet jij wat pijpen is? En of je zwanger kunt worden als je nog niet ongesteld bent? Er zijn best veel dingen die je wilt weten over seks, maar die je niet zomaar even aan iemand vraagt. Daarom zetten we tien veel gestelde vragen over seks voor je op een rijtje.

#1. Wanneer ben je ontmaagd?
Je bent ontmaagd als je de eerste keer all the way bent gegaan, dus als een boy met zijn penis in jouw vagina is geweest. Dat wil niet zeggen dat dit de enige manier is om aan seks te doen. De meeste stelletjes beginnen met elkaar strelen en knuffelen en gaan zo steeds een stapje verder. Dikke kans dat je dan ook veel ontspannener bent wanneer je écht all the way gaat.

#2. Wat is een erectie?
Wanneer er bloed naar de penis van de jongen toestroomt, wordt deze groter en harder. Dat noem je een erectie, stijve of boner. Als een jongen een erectie heeft, kan hij klaarkomen. Er komt dan sperma uit zijn penis, maar dat hoeft niet. Soms krijgen boys namelijk zomaar een erectie, bijvoorbeeld als ze slapen. Die verdwijnt dan weer vanzelf. 

#3. Doet de eerste keer pijn?
Veel girls vinden het best een beetje eng, die eerste keer. Onbewust span je dan je spieren rond je vagina aan. Het wordt ook moeilijker om opgewonden te raken als je gestrest bent, waardoor je vagina geen vocht afscheidt, maar droog blijft. Daardoor kan het best lastig zijn voor een boy om naar binnen te gaan. En dat doet dan weer pijn. Het is daarom heel belangrijk dat jij je helemaal op je gemak voelt bij een jongen als je besluit met hem naar bed te gaan. Zorg ook voor wat voorspel. Begin net als altijd met zoenen en strelen en ga dan steeds een stapje verder. 

#4. Kun je zwanger worden als je nog niet ongesteld bent?
Dat kan. Voordat je de eerste keer ongesteld wordt, heb je namelijk al wel een eisprong gehad. Er is dan een eitje in je baarmoeder gekomen dat bevrucht kan worden door het zaad van een boy. Daardoor kun je zwanger worden. Vrij dus altijd veilig, dan ben je ook meteen beschermd tegen soa’s.

Lees ook: 10 fabels over ongesteldheid

#5. Wat is Double Dutch?
Als je Double Dutch vrijt, gebruik je een condoom en de pil. Supersafe en verstandig!

#6. Wat is zelfbevrediging?
Bij zelfbevrediging of masturberen bevredig je jezelf met je vingers. Dat kan op allerlei manieren, maar de meeste girls strelen hun clitoris. Dat is een klein knobbeltje boven tussen je twee binnenste schaamlippen en het geeft een lekker gevoel als je daaroverheen wrijft. 

#7. Hoe weet je dat je een orgasme hebt?
Hoe een orgasme precies voelt is voor iedereen anders, maar je voelt in elk geval dat de spieren rond je vagina zich samentrekken. Het kan zelfs zijn dat je hele lichaam meeschokt! 

Lees ook: 5 dingen om aan te denken als je voor het eerst een condoom gebruikt

#8. Is het strafbaar als ik seks heb terwijl ik minderjarig ben?
Officieel mag je pas seks hebben als je zestien jaar of ouder bent, maar als je boyfriend en jij allebei graag seks willen, is dat geen probleem. Wél een probleem wordt het als je seks hebt met iemand die veel ouder is dan jij. Dat is namelijk pedofilie en hij is dan hartstikke strafbaar. 

#9. Wat is pijpen?
Jongens kunnen niet alleen klaarkomen door penetratie, maar ook door aftrekken of pijpen. Bij aftrekken beweegt een boy zijn hand over zijn penis en eikel, waardoor hij klaarkomt. Dat kun jij of course ook bij hem doen. Bij pijpen beweeg je zijn penis in je mond, waardoor hij klaar kan komen. Gebruik bij het pijpen wel altijd een condoom, want je kunt er ook een soa mee oplopen.

#10. Wat is dat spul dat uit mijn vagina komt?
Dat noem je afscheiding of witte vloed. Het zorgt ervoor dat je vagina vochtig en schoon blijft. Niets mis mee dus! 

Lees ook: 5 dingen waarvan je niet wist dat ze goed zijn voor je vagina

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen