Lekker in de zon liggen, picknicken in het park, tot half twee buiten blijven op een warme zomeravond: dat zijn de dingen waar je aan denkt bij zomervakantie. Helaas gaat het in Nederland vaak net iets anders en hebben we ook meer dan genoeg regenachtige zomerdagen. Lees daarom snel verder voor tien dingen die je kunt doen als het regent in de zomer!

#1. Houd een watergevecht
Als je dan toch nat wordt, kun je het maar beter goed doen! Haal al je super soakers en waterballonnen tevoorschijn en trommel je vriendinnen op voor een watergevecht waarbij je Γ©cht nat wordt. Na afloop stap je onder een warme douche om weer helemaal op te warmen.

#2. Ga schaatsen
Je kunt je activiteit ook laten aansluiten bij het slechte weer. Sommige ijsbanen zijn tegenwoordig het hele jaar open. Tijd om je schaatsen van zolder te halen en te kijken of je nog net zo hard kunt als afgelopen winter.

#3. Ga naar het tropisch zwemparadijs
Negeer je liever dat het buiten slecht weer is? Ga dan naar het tropisch zwemparadijs. Binnen is het gegarandeerd 30 graden en door de lampen lijkt het alsof de zon schijnt. Wedden dat het beetje regen buiten jou niets meer kan schelen als je voor de vijftiende keer van de glijbaan bent geweest?

#4. Bak een taart
Bakken is hartstikke leuk, maar tenzij je van zwetend marsepein en ingestorte slagroom houdt, is het in de zomer vaak niet zo’n succes. Met regen heb je van deze problemen geen last, dus bind een schort voor en ga los!

#5. Kampeer binnen
Wie zegt dat je naar buiten moet om te kamperen? Jij zet je tent gewoon binnen op. Neem een losse wc-rol mee als je naar de wc gaat en waan je op de camping. Uiteraard komen je BFF’s logeren.

Lees ook: 10x leuke dingen om te doen in de zomervakantie

#6. Stamp in de plassen
Als kind vond je het waarschijnlijk fantastisch om buiten in de plassen te stampen en eigenlijk is het nooit minder leuk geworden. Trek je laarzen aan en ga naar buiten voor een flinke boswandeling!

#7. Kijk een kerstfilm
De zomer de beste tijd van het jaar? Welnee, christmas it is! Heb jij stiekem ook al zin om de kerstboom te versieren en de kerstaflevering van All you need is love te kijken? Nu kan het! Kruip onder een dekentje op de bank en kijk alvast je favoriete kerstfilm. Daar drink je warme chocolademelk met slagroom bij, of course.

#8. Lak je nagels in een ingewikkeld patroon
Strepen, stippen of de hele familie Simpson: je kunt meer met je nagels dan ze alleen een kleurtje geven. Een druilerige zomerdag is het ideale moment om de crea bea in je los te laten en je nagels te voorzien van een awesome staaltje nail art.

#9. Bekijk de herfstcollecties
In modeland zijn de herfstcollecties al een tijdje bekend en waarschijnlijk begin jij op een regenachtige dag ook te verlangen naar een comfy vest. Gelukkig bestaat er internet, waar je alvast kunt bekijken wat er dit najaar echt niet mag ontbreken in jouw kast.

#10. Ga naar het strand
Het klinkt misschien gek om naar het strand te gaan als het regent, maar juist aan de kust klaart het vaak snel op. Het kan dus best zijn dat het bij jou nog regent, terwijl het op het strand de zon alweer schijnt.Β 

Lees ook: Anti-verveeltips voor thuis