Boeken lezen is superleuk, tenzij je natuurlijk saaie boeken voor school moet lezen… Veel girls moeten voor Nederlands verplicht een aantal boeken lezen. Klinkt stom, maar wist je dat er genoeg leuke en spannende boeken zijn die helemaal niet zo erg zijn om te lezen? Check snel deze lijst met leuke boeken en haal een topcijfer!

Alleen Maar Nette Mensen – Robert Vuijsje
David woont in Oud-Zuid en is van goede komaf. Hij heeft al jaren verkering met Naomi, een net en verantwoord meisje. Sinds hij zijn gymnasiumdiploma heeft behaald, is David op zoek naar de zin van zijn bestaan. Zijn relatie met Noami loopt stuk en hij ontmoet de Surinaamse Rowanda en wordt verliefd op haar. Maar omdat zijn ouders Rowanda niet accepteren, twijfelt hij. Moet hij met Naomi zijn of toch gaan voor Rowanda?

Het Achterhuis (Dagboek Van Anne Frank) – Anne Frank
Dit boek is een echte must read voor alle girls die van geschiedenis houden. Anne Frank hield van 12 juni 1923 tot 1 augustus 1944 een dagboek bij. In dit dagboek beschrijft ze de tijd dat zij en haar familie moesten onderduiken tijdens de oorlog. Heel heftig maar ook een erg mooi boek.

Hoe Duur Was De Suiker? – Cynthia Mc Leod
Ook dit boek is heel erg indrukwekkend. Dit boek gaat over twee halfzusjes, de blanke Sarith en haar lijfslavin Mini-Mini, in het achttiende-eeuwse Suriname. Sarith raakt verbitterd door het harde leven in de kolonie, maar Mini-Mini krijgt eindelijk haar eigen kans op geluk. Durft ze die kans aan te grijpen ten koste van haar halfzus/meesteres?

Moederkruid– Carry Slee
Doordat de kleermakerij van de vader van twee zusjes failliet gaat, moet het gezin verhuizen naar een andere buurt. Volgens hun moeder is deze nieuwe buurt beneden hun stand en daarom besluit ze dat de zusjes met niemand om mogen gaan. De relatie tussen de ouders van de meisjes wordt ook steeds slechter, totdat alle ruzies en het gebrek aan contact bijna te veel wordt voor de meisjes.

De Tweeling – Tessa de Loo
Twee bejaarde vrouwen, een Duitse en een Nederlandse, ontmoeten elkaar toevallig in een spa. Ze komen erachter dat ze een tweeling blijken te zijn, die in hun kindertijd gescheiden zijn. De Hollandse Lotte heeft tijdens de oorlog Joodse onderduikers beschermd en staat wantrouwig tegenover haar teruggevonden tweelingzus. Door de verhalen van haar tweelingzus Anna leert ze een heel andere kant kennen van de oorlog.

Een Schitterend Gebrek – Arthur Japin
De 14-jarige Lucia wordt op een feest in de buurt van Venetië verliefd op de 17-jarige Casanova. Voor haar is dit haar eerste grote liefde, maar wat ze niet weet is dat deze jongen de geschiedenis in zal gaan als ’s werelds grootste minnaar. De twee lovers beloven elkaar eeuwige trouw, maar kort daarna verdwijnt Lucia uit het leven van Casanova. Hij voelt zich verraden en dit verraad bepaald Casanova’s kijk op vrouwen voor altijd. Wat zou er gebeurd zijn met Lucia?

Ciske De Rat – Piet Bakker
Ciske de Rat is een geliefd straatjochie uit de Jordaan, dat geen orde en regelmaat kent tot hij in de klas komt bij meneer Bruis. De kwajongen maakt allerlei dingen mee die je aan het lachen en aan het huilen zullen maken.

Komt Een Vrouw Bij De Dokter – Kluun
Dit heftige verhaal gaat over een stel waarvan het leven op rolletjes loopt, totdat blijkt dat zij borstkanker heeft. Hun leven verandert drastisch en zij moet vechten voor haar leven. En hoewel haar man enorm veel van haar houdt, kan hij het niet laten om met andere vrouwen het bed te delen.

Phileine Zegt Sorry – Ronald Giphart
Onverwachts bezoekt Phileine haar vriendje Max in New York, die druk bezig is met een toneelstuk. Eenmaal aangekomen treft ze Max aan in een wel heel eigentijdse en zelfs erotische versie van Romeo & Juliet. Phileine keurt dit helemaal niet goed en op haar eigen hilarische manier komt ze in verzet.

Lisa’s Adem – Karel Glastra van Loon
De 17-jarige Lisa verdwijnt spoorloos tijdens een vakantie in Zuid-Frankrijk. Haar vriendje, moeder en stiefvader blijven achter met veel vragen. Wat is er met Lisa gebeurt? Is ze ontvoerd? Heeft ze zelfmoord gepleegd? Dit spannende boek lees je zo uit!