engelse boeken young adult

10x leuke Engelse Young Adult boeken

Heb jij ook zo’n hekel aan dit deprimerende weer? Wij verzamelden de tien leukste Engelse Young Adult boeken om de week van het Engelse boek te vieren en zodat je heerlijk op de bank kan kruipen met een goed boek. Have fun reading, babe!

#1. Holding up the universe

Iedereen denkt Libby Strout te kennen, ze staat bekend als ‘Amerika’s dikste tiener’. Maar niemand heeft de tijd genomen om langs haar gewicht te kijken en te ontdekken wie ze echt is. Iedereen denkt ook Jack Masselin te kennen. Hij heeft swagger, maar niemand weet dat hij een geheim heeft: hij kan geen gezichten herkennen. Zelfs zijn eigen broers zijn vreemden voor hem. Hij vertelt zichzelf to play it cool: wees charmant, wees grappig en word niet te close met iemand. Totdat hij Libby ontmoet.

Holding Up The Universe – €11,95

Engelse Boeken Holding Up The Universe

#2. To all the boys I’ve loved before

Wie is er nou geen fan van de To All The Boys I’ve Loved Before movies? Wij in ieder geval wel! In dit pakket vind je alle drie de delen, dus genoeg om te lezen. Tijd om een Engelse boeken marathon te houden!

To All The Boys I’ve Loved Before collectie – €34,95

#3. No one here is lonely

Onze complete levens zijn online, maar wat als de jongen waar je van houdt, daar ‘leeft? Eden heeft altijd twee liefdes gehad: haar bestie Lacey en haar crush Will. Wanneer ze hun allebei verliest -Will door een autoongeluk en Lacey doordat ze uit elkaar groeien- komt Eden terecht op een aparte plek. Voordat Will doodging heeft hij zich aangemeld bij In Good Compeny’, een service waarbij je digital company krijgt van iemand. Eden focust zich steeds meer op haar digitale relatie met ‘Will’ en vergeet daardoor de wereld om haar heen…

No One Here is Lonely – €11,95

Engelse Boeken No One Here Is Lonely

#4. Eleanor & Park

Eleanor is the new girl in town, heeft een chaotische familie, vreemde kleding en rode haren waardoor ze enorm opvalt. Park is de jongen die achterin de bus zit, met het zwarte T-shirt aan, koptelefoon op en zijn hoofd in een boek. Hij denkt dat hij onzichtbaar is, maar niet voor Eleanor. Ze houden allebei van mix tapes en door hun late gesprekken vallen de twee steeds meer voor elkaar.

Eleanor & Park – €10,99

#5. Anna K

Anna is zeventien jaar en staat aan de top van Manhattan en Greenwich society. Haar honden en paarden staan voor haar op nummer 1, maar ze heeft ook een boyfriend, Alexander W. is haar perfecte, af en toe wat saaie vriendje. Het lijkt alsof Anna K. alles perfect voor elkaar heeft, maar is dat wel zo?

Anna K – €14,95

Engelse Boeken Anna K

#6. The Hate U Give

Starr leeft in twee werelden: de arme, zwarte buurt waar ze is geboren en opgegroeid en de rijke, witte school waar ze naar toe gaat. Deze ingewikkelde balans wordt verstoord wanneer haar beste vriend Khalil voor haar ogen wordt doodgeschoten door een politieagent, onschuldig. Starr zit vol emoties en probeert zichzelf te herpakken in een samenleving vol ongelijkheid…

The Hate U Give – €12,99

#7. Everything, Everything & The Sun is Also a star

Ben jij een echte leesfan? Koop dan dit leuke pakket met de Engelse boeken Everything, Everything en The Sun Is Also a Star. In Everything, Everything lees je over Maddy, een meisje dat allergisch is voor letterlijk alles in de buitenwereld. Ze zit opgesloten in haar huis en kijkt vanuit daar naar haar leuke buurjongen Olly. Maar of het bij kijken blijft? In The Sun Is Also a Star lees je over Natasha en Daniel die per toeval tegen elkaar aanlopen. Het lijkt alsof het meant to be is, maar the universe stuurt ze allebei een andere kant op. Toch?

Boekenset Nicola Yoon – €21,99

#8. Midnight Sun

Na twaalf jaar wachten is er eindelijk een vervolg op de bekende Twilight-boeken! In Midnight Sun lezen we het bekende liefdesverhaal van Bella en Edward vanuit zijn kant. Fans hebben totdat dit boek uitkwam alleen maar Bella’s kant van het verhaal kunnen lezen, maar daar is nu dus verandering in gekomen. Deze kant is totaal nieuw en neemt je mee in donkere gedachtes van Edward. Love it!  

Midnight Sun – €19,95

Engelse Boeken Midnight Sun

#9. Looking for Alaska

Miles is obsessed met ‘laatste woorden’. Noem een naam en hij weet de laatste woorden van diegene te zeggen. Hij gaat naar een kostschool in Alabama waar hij door zijn kamergenoot alles leert over roken, drinken en drugs én maakt hij zijn eerste echte vrienden. Ook wordt hij verliefd op een medeleerling, Alaska, maar dat heeft niet bepaald een happy ending…

Looking for Alaska – €12,95

#10. Everything I never told you

De familie Lee ontdekt dat hun dochter Lydia verdwenen is in juni 1977. Een paar dagen later wordt haar lichaam gevonden in een meer. Haar vader zit vol schuldgevoelens en slaat een roekeloze weg in die hem zijn huwelijk kan kosten. Haar moeder is gebroken, maar vastbesloten om een dader te vinden. Lydia’s broer is er zeker van dat hun buurjongen Jack er iets mee te maken heeft. Maar het is de jongste in de familie, Hannah, die meer ziet dan iemand zich realiseert en die wel eens de enige zou kunnen zijn die weet wat er écht gebeurd is.

Everything I never told you – €11,95

Engelse Boeken Everything I Never Told You

Lees jij weleens Engelse boeken? Welke is jouw fave?

Lees ook:

Beeld: Getty Images / Catherine Delahaye, AKO, Bookspot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen