Heb jij wel eens last van boobie worries? Je bent vast niet de enige. Maar hoeveel weet jij eigenlijk over ‘jouw chica’s’? Check hier de 11 grootste borstenfabels…

#1. Jongens vallen alleen op meisjes met grote borsten
Hmm… Het lijkt misschien zo, maar niet alle boys focussen zich op jouw boobies. Voor hen zit het vooral in de juiste verhoudingen, want als jij heel klein bent, is het volgens hen echt niet altijd mooi om een heel grote boezem te hebben! En daarnaast: als je een vriendje hebt dat alleen maar gek is op je borsten, dan is hij je niet waard.

#2. Als je haartjes op je borsten hebt, ben je echt abnormaal
Het komt vaak voor dat meiden haartjes op hun borsten hebben, dus je hoeft je er niet voor te schamen. Je kunt ze heel makkelijk weghalen met een pincet. Trek je huid strak met je andere hand en het klusje is zo gepiept!

#3. Het maakt niet uit wat voor beha ik draag
Een goed passende beha is juist heel belangrijk. Een te kleine beha is namelijk slecht voor je borstweefsel en een te grote beha geeft je boobies weer te weinig ondersteuning. Let dus goed op als je een beha koopt, want zo voorkom je dat jouw voorgevel over een paar jaar sipjes naar beneden hangt.

#4. Als een beha lekker strak zit, zit hij goed
Niet waar. Een beha moet voelen als een tweede huidje, want als hij te strak zit kun je een pijnlijke nek of zere schouders krijgen…

Lees ook: 11 vragen over borsten

#5. Het is slecht om met je beha aan te slapen
Juist in het begin van de borstvorming is dit helemaal niet erg. Het geeft jouw boobies in ontwikkeling ondersteuning.

#6. Cupmaten zijn overal hetzelfde
Cupmaten zijn meer een richtlijn. Zo pas je in de ene winkel makkelijk in een 75C, terwijl een 75B in een andere al aan de grote kant is. De ene beha is de andere dus niet! Pas je beha daarom altijd goed en laat je desnoods adviseren.

#7. Ik ben niet normaal, want mijn boobies zijn ongelijk
No worries, want je lichaam heeft nou eenmaal een linker- en een rechterkant. Niet alleen je borsten, maar ook je voeten, oren, ogen en handen zijn vaak verschillend van grootte.

Lees ook: 16 weetjes over borsten

#8. Door de beugels in een beha kun je borstkanker krijgen
Dit is absoluut niet waar. Het kan zijn dat de beugels pijn doen of dat ze zelfs rode plekken achterlaten op je huid, maar dan is je beha gewoon te klein en dat heeft verder niks met borstkanker te maken.

#9. Mijn BFF is mooier dan ik, want zij heeft grotere borsten
Je zou eens kunnen proberen om jezelf niet steeds vergelijken met je best friend, want jij bent bijzonder zoals je bent. Misschien heb je wel kleinere boobies, maar als je uitstraalt dat je daar trots op bent, maakt dat helemaal niets uit!

#10. Het is gevaarlijk als je tepels naar binnen groeien
Ook dit is helemaal niet erg. Wist je dat bijna één op drie meisjes daar last van heeft? Pas als je het koud hebt of opgewonden raakt, komen je tepels naar buiten.

#11. Je borsten kun je trainen
Helaas girl: er zitten geen spieren in jouw memmen. Wel kun je de spier eronder trainen waardoor je borsten er steviger uitzien. Druk je handpalmen bijvoorbeeld op borsthoogte stevig tegen elkaar en houd ook je ellebogen op deze hoogte. Houd dit vijf tellen vast en ontspan. Herhaal dit daarna tien keer et voilá: na een weekje zullen jouw meisjes er al anders uitzien.

Lees ook: 10 dingen die meiden met grote borsten herkennen