Naar school, chillen op de bank of sporten: voor ons is dat heel normaal, maar er zijn heel veel meisjes in arme landen die het heel zwaar hebben. Daarom is het vandaag Wereldmeisjesdag. Op deze dag wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor de rechten van meisjes. Wil jij ook helpen?

Er zijn heel veel organisaties die meisjes over de hele wereld helpen:

Free A Girl
De afgelopen zes jaar heeft Free A Girl ervoor gezorgd dat 2.877 meisjes zijn bevrijd uit de prostitutie. Dat is natuurlijk hartstikke goed nieuws, maar helaas zijn er nog heel veel meisjes in handen van mensenhandelaren. Meer info: FreeAGirl.nl.

Plan Nederland
Omdat meiden in Uganda geen maandverband of tampons hebben, gaan zij niet naar school. Daardoor missen ze iedere maand een week van school en raken achterop. Plan Nederland zorgt ervoor dat meiden voor een betaalbare prijs maandverband kunnen kopen en zo niks meer missen van school. Info: PlanNederland.nl.

Because I Am A Girl
In arme landen hebben meisjes het zwaarder dan jongens en daarom komt Because I am a Girl op voor de rechten van meisjes in ontwikkelingslanden. Info: PlanNederland.nl.

Unicef
Unicef zet zich in om meisjes naar school te krijgen, zodat in de toekomst meer mogelijk hebben. Zij proberen verandering te brengen in het meisjesonderwijs door bijvoorbeeld het vervoer naar school te verbeteren. Info: Unicef.nl.

Wist je dat…
… 28% van de meisjes in Uganda door gebrek aan maandverband tijdens hun menstruatie niet naar school gaan?
… 31 miljoen meisjes wereldwijd geen toegang tot onderwijs hebben?
… wereldwijd 100 tot 140 miljoen meisjes en vrouwen worden besneden?
… er elke dag zo’n 39.000 kinderen (vrijwel altijd meisjes) die jonger zijn dan 18 jaar trouwen? Dat is ruim 14 miljoen kinderen per jaar.
… wereldwijd 68 miljoen meisjes tussen de 5 en 17 jaar werken?