geen borsten grote borsten

11 vragen over borsten

Je vriendinnetjes, Jut en Jol, meisjes: er zijn genoeg grappige bijnamen voor borsten. Rond je 12e beginnen je borsten opeens te groeien, soms iets eerder of ietsje later. Maar je hebt misschien toch wel wat vragen over je boobs. Don’t worry, GIRLZ zet de tien meestgestelde vragen over boobs op een rij!

Je vriendinnetjes, Jut en Jol, meisjes: er zijn genoeg grappige bijnamen voor borsten. Rond je 12e beginnen je borsten opeens te groeien, soms iets eerder of ietsje later. Maar je hebt misschien toch wel wat vragen over je boobs. Don’t worry, GIRLZ zet de tien meestgestelde vragen over boobs op een rij!

1. Puistjes alert! Wat doe je tegen puistjes op je borsten?
Het kan zijn dat je wat puistjes op je borsten hebt. Irri! Het is heel normaal, maar de vraag is hoe kom je er zo snel mogelijk weer vanaf? Er zijn verschillende manieren voor. Je kunt namelijk de anti-acne producten die je op je gezicht gebruikt ook aanbrengen op je decolleté. Zorg ook dat je de juiste behamaat draagt. Want als je bh te groot is, gaat de boel schuiven en dit zorgt weer voor irritaties en puistjes.

2. Sweaty, mijn borsten zweten zo?
Yep, ook tussen je borsten zweet je en helaas zie je dit ook al snel door je kleding heen. Het overkomt iedereen, vooral nu het buiten weer wat warmer begint te worden. Je kunt babypoeder gebruiken of een beetje deo op je borsten spuiten. Kijk wel uit met deo; het kan ook irritaties en puistjes veroorzaken. Draag ook vaak een schone bh, zodat de luchtjes niet te veel blijven hangen. Enne, aan het eind van de dag zweet iedereen!

3. Wat zijn die bultjes op mijn tepel?
Je hebt misschien wat kleine hobbeltjes op je tepel zitten en misschien zijn ze een beetje wit. Don’t worry, deze bultjes zijn heel normaal. Het zijn de kliertjes van Montgomery. Ze scheiden een soort olie af die ervoor zorgt dat je tepels soepel blijven. Zolang ze niet pijnlijk aanvoelen is er niets om je druk over te maken.

4. Hoe zorg je ervoor dat je boobs niet tot op je knieën gaan hangen?
Helaas vinden veel mensen hangende borsten maar lelijk. Maar de waarheid is dat een heleboel meiden hangende borsten hebben, vooral meiden met een grote cup. Het helpt om bh’s te dragen, zoals een push-upbeha. Je kunt ook nog oefeningen doen. Deze liften je borsten niet, maar ze helpen je borstspieren sterker te maken waardoor je borsten minder snel gaan hangen.

5. Vanaf wanneer moet je een bh dragen?
Hier is geen echte regel voor, want er moet niets. Het is wat je zelf fijn vindt. Als je tijdens het sporten bijvoorbeeld je borsten voelt bewegen of als je je niet meer prettig voelt zonder beha, dan kun je er gewoon eentje gaan kopen. Je kunt ook eerst beginnen met een zachte beha zonder beugels om er aan te wennen.

6. Tot wanneer groeien mijn borsten door?
Het is een fabeltje dat je borsten stoppen met groeien als je voor het eerst ongesteld wordt. De meeste borsten groeien ongeveer door tot je 20e, maar het kan ook iets eerder of later stoppen.

7. Help, mijn ene borst is groter dan de andere?
Geen paniek! De meeste girls hebben een borst die ietsje groter is dan de ander. Maar wees gerust, dit valt echt niet op. De enige die het ziet, ben jij! Je bent echt niet raar, want bijna alle meisjes hebben twee ongelijke borsten. Het verschil is bij het ene meisje alleen net iets groter dan bij de ander.

8. Mijn borsten doen pijn. Wat nu?
Vlak voordat je weer ongesteld moet worden zijn je borsten soms best wel pijnlijk. Maar wat doe je eraan? Draag een zachte beha zonder beugel en trek geen strakke shirts aan als je borsten gevoelig zijn. Lekker ontspannen een warm bad nemen kan fijn zijn, terwijl sommige meiden een koud washandje juist weer lekker vinden.

9. Wat doe je tegen groeistrepen op je borsten?
Je bent superblij dat je borsten aan het groeien zijn en dat die bh niet meer zo groot is. Maar dan zie je een paar lelijke strepen, zogenoemde striae. Dit komt omdat je huid opeens in korte tijd erg oprekt. Balen! Maar wat doe je eraan? Helaas niet zoveel; als je ze eenmaal hebt, gaan ze niet meer weg. Het kan helpen om je borsten in te smeren met een crème. De strepen worden wel minder zichtbaar, maar helemaal weg gaan ze nooit.

10. Moet je met een beha aan slapen?
Niks moet, alles mag. Als je graag met een bh aan slaapt, is het fijn om er eentje te nemen zonder beugel, omdat het anders kan irriteren terwijl je slaapt.   

11. Wanneer moet je beginnen met het controleren van je borsten?
Daar is niet echt een leeftijd voor. Als je nog jong bent, hoef je je over het algemeen niet zo snel zorgen te maken. Houd je borsten gewoon in de gaten door af en toe eens naar ze te kijken als je bloot voor de spiegel staat.  Als er bloed uit je tepel komt, als je uitslag hebt, een zwelling of een verkleuring, dan is het handig om eventjes naar de huisarts te gaan.

Lees ook: Fabels over… borsten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen