Zondag is het weer Moederdag, dus hoog tijd om je moeder in het zonnetje te zetten! Je kunt haar natuurlijk een ontbijtje op bed geven, een lieve kaart of cadeau, maar je kunt ook iets leuks met je moeder doen. Geen idee wat? Hier vind je een paar leuke ideeën.

Toeristje spelen
Pak de trein en stap in een leuke stad uit. Slenter samen door de stad, geniet van de sfeer, bekijk mooie gebouwen, maak leuke selfies samen en ga op een terrasje zitten met een lekker ijsje. Succes gegarandeerd!

Bioscoop
Misschien een beetje voor de hand liggend, maar het blijft gezellig om met je mams naar een leuke film te gaan. Samen genieten van een grote bak popcorn en de cute boys in de movie.

High Tea
Niet theeleuten op de bank, maar in een leuk cafeetje of restaurant. Een grote pot thee, lekkere zoete en hartige hapjes erbij en het kletsuurtje kan beginnen!

Beautydagje
Je hoeft niet per se naar een welnesscentrum voor een relaxed beautydagje. Jullie kunnen ook gewoon een maskertje opdoen, elkaars haar doen en lekker tutten.

Musical
Hartsvrienden, Dreamgirls, ANNE of Billy Elliot: er zijn heel veel musicals en toneelstukken waar jij en je moeder samen naar toe kunnen.

Sporten
Heb jij een sportieve moeder? Ga dan met z’n tweeën een rondje fietsen, hardlopen of skeeleren.

Lees ook: Verras je moeder!

Ikea
Bij een dagje weg denk je misschien niet zo snel aan de Ikea, maar waarom niet? Het is fun om door de Ikea te lopen, leuke nieuwe stuff te spotten (en te kopen) en na afloop een lekker gebakje in het restaurant te eten.

Gamen
Misschien lijkt dit meer iets wat je vader en broertje samen doen, maar het is net zo leuk om met je moeder Just Dance of Mario Kart te spelen. Let’s battle!

Stedentrip
Stel voor om samen een leuke stedentrip te maken! Een paar uurtjes in de bus en je bent al in Londen, Parijs of Berlijn. Het is superfun om met z’n tweetjes voor de stad te lopen, lekker te shoppen en samen leuke dingen doen.

Koken
Samen kokkerellen of bakken is niet alleen gezellig, het heeft ook nog ander voordeel: na afloop kunnen jullie al het lekkers oppeuzelen.

Dierentuin
Ga ouderwets samen aapjes kijken of op safari in de dierentuin.

Girls night
No boys allowed! Vanaf 20.00 uur zijn de televisie en woonkamer jullie eigendom! De hele avond kunnen jullie lekker zelf bepalen welke tv-programma’s en films jullie kijken. Pak er lekkere snacks en een dekentje bij en de avond kan niet meer stuk.

Lees ook: