Echte vriendinnen zijn er altijd voor je. Ze vrolijken je op als je verdrietig bent en je kunt alles met ze delen. Maar misschien heb je wel een BFF die toch niet zo’n goede vriendin blijkt te zijn als je eerst dacht. Herken jij één van deze 13 soorten bad friends binnen jouw vriendinnengroep?

1. De vriendin die je in alles nadoet
Je komt op school met je superleuke nieuwe jasje en ziet je vriendin al kijken. En ja hoor, de volgende dag komt ze op school met: precies hetzelfde jasje! En dat is niet de eerste keer dat dit voorkomt. Maar het is eigenlijk ook wel vleiend dat ze jou als voorbeeld ziet. 

2. De vriendin die altijd met de boy flirt die jij leuk vindt
'Het is alleen maar flirten, we zoenen toch niet of zo?' is haar reactie als jij geïrriteerd reageert wanneer ze naar je crush knipoogt. Blijkbaar snapt ze echt niet waarom jij dat vervelend vindt. Of het maakt haar gewoon niks uit…

3. De vriendin die alleen maar over zichzelf praat
Het maakt niet uit waar jullie over praten, op het eind gaat het altijd over haar. Ze is totaal niet geïnteresseerd in wat jij te melden hebt en onderbreekt je verhaal dan ook continu. Het enige waar ze over praat is me, myself and I.

4. De vriendin die altijd beter wil zijn dan jij
Ze is altijd competitief ingesteld. Ze moet en zal hogere cijfers halen, er leuker uitzien en meer vriendinnen hebben dan jij. Als dit niet lukt, kan ze nog wel eens gefrustreerd raken.

5. De vriendin die alles doorvertelt
Je had haar nog zó gezegd dat ze dat ene geheim aan niemand mocht doorvertellen. De dag erna weet plots de halve school het. Maar als jij haar ermee confronteert, weet ze nergens van.

6. De vriendin die alleen maar roddelt
Ze lijkt alleen maar af te willen spreken om te roddelen over jullie gemeenschappelijke vriendinnen. Je weet dat ze waarschijnlijk ook achter jouw rug om gemene dingen over je zegt…

7. De vriendin met te veel zelfmedelijden
Ze is niet geïnteresseerd in jouw probleem, omdat zij het toch altijd (zogenaamd) slechter heeft. Is jouw kat net overleden? Dat is niks in vergelijking met haar gescheurde nagel.

8. De vriendin die jou alleen in de buurt wil hebben zodat ze je belachelijk kan maken
Deze vriendin heeft waarschijnlijk niet al te veel zelfvertrouwen en daarom besluit ze jou belachelijk te maken. Zo voelt ze zich meteen een stuk beter over zichzelf.

9. De vriendin die je ditcht zodra ze een vriendje heeft
Ze heeft weer eens geen tijd om af te spreken, want ze had al afgesproken om met haar vriendje naar de film te gaan. De keer daarvoor kon ze ook al niet, omdat ze samen uit eten gingen. Maar dan maakt hij het plotseling uit en heeft ze weer behoefte om met jou af te spreken: omdat ze een schouder nodig heeft om op uit te huilen.

10. De vriendin die over alles loopt op te scheppen
Of het nu haar vriendje is, haar enorme kledingkast of die nieuwe scooter die ze voor haar verjaardag heeft gekregen: deze vriendin laat geen kans liggen om te vertellen hoe geweldig en perfect haar leventje is.

11. De vriendin die van alles van je vraagt maar daar nooit iets voor terugdoet
Ze heeft dringend geld nodig en vraagt of ze je huiswerk mag overschrijven, want ze had gister écht geen tijd om dat te maken. Als jij een keer haar huiswerk wilt overschrijven, doet ze moeilijk. En of je die 10 euro ooit terugkrijgt, is ook maar de vraag…

12. De vriendin die jaloers wordt als jij gaat chillen met je andere vriendinnen
Deze vriendin kan het niet hebben als jij ook tijd met andere vriendinnen wilt doorbrengen. Want hoe dúrf jij haar niet uit te nodigen?

13. De vriendin die je apps pas na 3 dagen antwoordt en altijd op het laatste moment afzegt
'Sorry, ik had gewoon écht even geen tijd!' is haar reden waarom ze je berichtje niet eerder kon beantwoorden. Jullie filmavondjes zegt ze vaak op het laatste moment af met een slecht smoesje en je verjaardag was ze simpelweg even 'vergeten'.