Dat jij herkend kunt worden aan je vingerafdrukken, wist je al wel. Maar wist je ook dat het patroon rond de neus van een kat net zo uniek is? Lees snel verder voor meer gekke weetjes!

Wist je dat…
… de buldogmier de gevaarlijkste mier ter wereld is? Het beestje kan zelfs dodelijk zijn voor mensen. Gelukkig komt deze mierensoort in Nederland niet voor!

…een inbreker in Goirle zijn excuses heeft aangeboden voor het stelen van een tv? Hij (of zij) liet een briefje achter met daarop: 'Sorry voor de schade, arme mensen hebben geen keus'.

… een andere inbreker in Enschede niet zo slim bezig was door nepjuwelen uit een etalage te stelen? Op een bordje naast de etalage stond dat er geen echte juwelen in de vitrines lagen.

… een eekhoorn in een Britse kroeg een paar honderd pond aan schade heeft aangericht? Het beestje had een paar flessen drank van de bar gestoten en die vervolgens leeggedronken. Omdat hij daarna niet meer goed kon lopen, ging ook de rest van het glaswerk aan diggelen…

… een vrouw in Hoorn een sigaret in haar loempia heeft gevonden?

… de zaadcel van een muis groter is dan die van een walvis?

… Prinses Beatrix in officiΓ«le stukken Prinses Beatrix Wilhelmina Armgard, prinses der Nederlanden, prinses van Oranje Nassau, prinses van Lippe-Biesterfeld, enz., enz, enz. wordt genoemd? Ze heeft zoveel titels dat het te veel werk zou zijn om ze allemaal op te schrijven, vandaar β€˜enz., enz., enz.’

… je verliefd kunt zijn op voorwerpen? Dan ben je een objectofiel.

… John Green eerst Paper Towns schreef en daarna pas The fault in our stars? De boeken zijn andersom verfilmd.

… de eerste tandenborstel 3000 jaar geleden werd uitgevonden?

… er in Finland minder dyslectische mensen wonen dan in Groot-BrittanniΓ«? Dat komt doordat het Finse spellingssysteem veel makkelijker is dan het Britse. Milde vormen van dyslexie worden in Finland dus veel minder snel ontdekt.

… ratten last hebben van een zomerdepressie? Als ze meer licht zien, raken ze gestrest en angstig.

Lees nog meer: 13x gekke weetjes