Wist je dat een bijgelovige Roemeen de hele dag thuisbleef op vrijdag de dertiende zodat hem niks kon overkomen, maar vervolgens werd gestoken door een zeldzame wesp? Hij overleefde de steek niet. Nog meer gekke weetjes over bijgeloof lees je hier!

Wist je dat…

… Koreanen niet hun eten opeten wanneer het beschadigd a asymmetrisch is? Anders krijg je een lelijk kind.

… er minder mensen trouwen op vrijdag de dertiende? Er worden ongeveer de helft minder huwelijken gesloten dan andere vrijdagen in dezelfde maand.

… mensen in Rusland ongeveer 870 miljoen euro hebben uitgegeven om zich voor te bereiden op een apocalyps die nooit kwam op 21 december 2012?

… zwarte katten minder vaak uit het asiel worden meegenomen dan witte? Mensen denken dat ze ongeluk brengen.

… in China, waar het nummer acht een geluksgetal is, bood een man ongeveer €255.000,- voor het telefoonnummer: 8888-8888.

… mensen die enorm bang zijn voor vrijdag de dertiende, lijden aan Paraskevidekatriafobie?

… in sommige Franse restaurant een persoon tegen betaling aan je tafel komt zitten als je gezelschap uit dertien personen bestaat?

… het jaar 1313 geen rampenjaar was, maar 1314 wel? De oogsten mislukten en er heerste in grote delen van Europa de hongersnood.

… in Spanje niet vrijdag, maar dinsdag de dertiende een ongeluksdag is?

… er op een ongeluksdag juist minder ongelukken in het verkeer gebeuren?

… een Amerikaanse vrouw in 1994 dacht dat ze de Heilige Maagd Maria in haar geroosterd brood zag? Ze geloofde dat het geluk bracht, dus bewaarde ze het brood en verkocht het tien jaar later voor ongeveer €26.400,-.

… in Japan de getallen vier en zeven ongeluksgetallen zijn en in Italië het getal zeventien?

… mensen in Roemenië geloven dat, wanneer je alle korstjes van je boterhammen opeet, je een goede relatie zal krijgen met je schoonmoeder?

Lees ook: 13x gekke weetjes