Blogger Mandy showt je vandaag een post vol lekkere en handige tips voor een picknick. Denk je nu: ja, maar het wordt helemaal geen lekker weer? Lees dan toch maar door, want deze tips kun je ook binnen uitvoeren. Awesome!

Mandy: “Je wilt iets gezelligs doen samen met je vriendinnen alleen het mag niet te veel geld kosten, wat kun je dan doen? Picknicken! Vroeger heb je vast wel eens gepicknickt in je achtertuin en dat kun je nu weer doen, want picknicken hoeft helemaal niet kinderachtig en duur te zijn! Als het regent kan het zelfs binnen, dat is ook supergezellig! Want helaas is het in ons kikkerlandje niet altijd zonnig weer. Ik ga jou wat ideeën geven voor dingen die je kunt doen tijdens een picknick + makkelijke snackideeën en recepten.

Snackideeën
Laten we beginnen met wat makkelijke, maar leuke en lekkere recepten en ideeën.Je kunt alles die ochtend met z'n allen maken, maar je kunt natuurlijk ook afspreken wie wat meeneemt van huis.  

Wraps
Op de foto hierboven heb ik wraps gemaakt met kruidenkaas, kipfilet en komkommer.Maar je kunt veel meer verschillende combinaties maken, zoals met zalm. Een zoete variant met Nutella, banaan en nootjes schijnt ook heel lekker te zijn.

Snacks
Kant-en-klare snacks zoals: M&M´s, chips, nootjes of kaasstengels zijn ook heel lekker.

Stokbrood
Bak een stokbrood af of gebruik crackers. En dip dat dan in verschillende soorten dipjes.

Fruit
Met al die ongezonde dingen kan een bordje met fruit ook geen kwaad. Leg wat fruit op een bordje of rijg het aan een stokje voor een extra leuk effect!

Fruitwater
Fruitwater is vooral erg lekker en verfrissend voor in de zomer. Zelf had ik hier citroen en sinaasappel in mijn water gedaan. Een aantal lekkere combinaties:
Citroen – munt – limoen
Watermeloen – munt
Sinaasappel – blauwe bes – munt

Smoothie
Je kunt natuurlijk gewoon een smoothie maken met fruit, maar een milkshake met oreo is totaal anders en ook superlekker! Als je hier klikt ga je naar het recept.

Andere lekkere dingen
– Chocola
– Bak (of koop) koekjes of een cake
– Bak pannenkoeken met verschillende soorten beleg; spek, kaas, appel, gehakt, nutella, pindakaas of bijvoorbeeld stroop.
– Koop minipizza's in verschillende soorten
– Koop een zak met jullie favoriete snoepjes

Dingen die je kunt doen
Tijdens een picknick wil je natuurlijk niet alleen eten, maar ook leuke dingen doen!

Telefoonloze middag
Als allereerste is het extra leuk en waarschijnlijk een uitdaging om je telefoon allemaal een middagje weg te leggen. Als je het straks gezellig hebt met z'n allen mis je je telefoon echt niet!

Chubby bunny challenge
Doe de chubby bunny challenge. De chubby bunny challenge was een tijdje geleden helemaal in, koop een zak spekjes doe ze één voor één in je mond en blijf doorgaan tot dat je geen chubby bunny meer kunt zeggen. Ik verzeker je: dit is erg goed voor je lachspieren!

Ouderwets spelletjes spelen
Zelf vind ik het altijd erg leuk om één keer in de zo veel tijd een ouderwets of zelfs misschien kinderachtig spel te spelen met een vriendin, ik lig dan meestal helemaal dubbel! Dus pak weer een keer dat Ganzenbord of Monepolie uit je kast.

Tekenchallenge
Je hebt alleen papier en potloden nodig en de stijd kan beginnen! Houden jullie bijvoorbeeld heel erg van YouTubers? Doe dan de challenge dat iedereen binnen een paar seconden tegelijkertijd dezelfde YouTuber tekent. De mooiste tekening krijgt een punt. De verliezer moet een opdracht doen.

Buiten
Is het mooi en picknicken jullie buiten? Neem dan een bal mee zodat je bijvoorbeeld kunt voetballen. Maar als hoofdkussentje tijdens het zonnen is een bal ook best handig! 😉 Vergeet  je tijdens het zonnen niet in te smeren met zonnebrandcrème!

Binnen
Is het slecht weer en picknicken jullie binnen dan kunnen jullie kaarsjes of sfeerlampjes aanzetten. Leg ook wat kussentjes neer waar je tegenaan kunt zitten. Met een muziekje aan heb je ook geen last meer van de regen buiten. Leg wat tijdschriften neer, zet leuke muziek aan, een gek dansje doen kan ook geen kwaad en je zult een supergezellige middag beleven!

Handige dingen om mee te nemen:
– Een kleed
– Iets voor op de punten van het kleed zodat het niet wegwaait als je buiten picknickt.
– Bakjes en/of bordjes
– Bestek
– Zonnebril
– Zonnebrand
– Bal
– Koelbox
– Het eten
– De spullen voor de ´activiteiten´”

Wil je meer lezen van Mandy? Volg haar dan hier of hier. Wil jij zelf bloggen of vloggen voor GIRLZ? Kijk dan even hier.