Elke girl fantaseert wel eens over haar eerste keer. Superspannend, maar tegelijkertijd ook een beetje eng. Want hoe weet je of je er klaar voor bent? En wat als het niet past of als je gaat bloeden? Check hier 15 vragen over de eerste keer.

#1. Wat als het niet past?

Het kan inderdaad zo zijn dat het niet helemaal past. Als je gespannen bent verkrampen de spieren in en rondom je vagina zich, waardoor een penis er in laten glijden moeilijk wordt. Zorg dat je er de tijd voor neemt en dat je helemaal ontspannen bent. Je zult zien dat het dan wel lukt! Eventueel kun je wat glijmiddel gebruiken om de boel een beetje te helpen.

#2. Als het niet goed aanvoelt, is er dan iets mis?

Tijdens de ‘daad’ is alles een beetje awkward en na afloop kun je het gevoel hebben ‘Is dit alles?’ Oefening baart kunst en de volgende keer zal het vast makkelijker gaan. Je hebt bovendien de tijd nodig om te ontdekken wat je precies lekker vindt en welke standjes je fijn vindt. Maar don’t worry, je hebt nog tijd genoeg om dat te ontdekken.

#3. Hoe weet je of je klaar bent voor de eerste keer seks?

Er is geen vaste leeftijd waarop je klaar bent voor seks, het zal voor ieder meisje anders zijn. De ene girl is er klaar voor op haar 14e, terwijl de ander dat op haar 19e is. Het is allemaal goed en het maakt niet uit. Je moet altijd doen waar je jezelf het prettigste bij voelt en wanneer jij voelt dat je er klaar voor bent. Benieuwd of jij er klaar voor bent? Doe dan eens deze quiz.

#4. Hoe vertel je je vriend dat je er klaar voor bent?

Misschien hebben jullie het er al eens over gehad. Je zou het hem kunnen zeggen als jullie weer samen zijn. Dan weet hij in ieder geval dat jij er klaar voor bent, en het komt dan vanzelf. Als je het dan wil doen, zou je na het zoenen in zijn oor kunnen fluisteren of hij een condoom bij zich heeft. Als jullie allebei al in de stemming zijn, is het helemaal niet zo gek om dat te zeggen.

#5. Hoe vertel je dat je nog maagd bent?

Misschien vind je het lastig om te vertellen dat je nog maagd bent, maar maak je geen zorgen. Iedereen is een keer maagd geweest! Het is no big deal, je boyfriend zal het heus begrijpen. Misschien is hij zelf ook nog maagd. En als hij toch boos wordt, dan weet je meteen dat dit niet de juiste boy voor jou is om seks mee te hebben.

#6. Doet het zeer?

Het kan de eerste keer een beetje zeer doen, maar dit hoeft helemaal niet zo te zijn. Je voelt misschien druk en een beetje pijn. Ook hier helpt het als je opgewonden en ontspannen bent, er de tijd voor neemt en eventueel wat glijmiddel gebruikt.

#7. Wanneer ben je precies ontmaagd?

Op het moment dat een jongen met zijn penis in jouw vagina komt, ben je ontmaagd.

#8. Wat is voorspel en moet je dat per se doen?

Voorspel is eigenlijk de dingen die jullie doen om in de stemming te komen. Denk aan zoenen, strelen, vingeren, aftrekken, beffen en pijpen. Jullie hoeven geen voorspel te doen, maar je ontspant er van en komt er van in de stemming. Bovendien wordt je vagina door voorspel vochtig en daardoor zal de penis makkelijker naar binnen glijden.

#9. Wat als je je schuldig voelt over je ontmaagding?

Het is helemaal niet raar als je je na afloop schuldig voelt, maar daar is helemaal geen reden voor. Jij bent de baas over je eigen lichaam en alleen jij kunt beslissen of je er klaar voor bent.

#10. Ga je bloeden en is dat dan veel?

Je zou wat bloed kunnen verliezen de eerste keer, maar dat is niet superveel. Het is heel normaal en niets waar je je zorgen over hoeft te maken. Waarschijnlijk verlies je heel weinig bloed. Mocht je nu veel bloed verliezen en enorme pijn hebben, dan is dat wel een reden om een bezoekje aan de huisarts te brengen.

#11. Als je niet bloedt, is dat dan erg?

Er zijn ook girls die helemaal geen bloedverlies hebben tijdens de eerste keer. Ook dat is heel normaal. Misschien was het wel zo weinig dat je het niet gemerkt hebt, of misschien heb je helemaal geen bloedverlies gehad tijdens de eerste keer.

#12. Word je ook ontmaagd als je jezelf bevredigt?

Nee, je bent alleen ontmaagd als een jongen met zijn penis in jouw vagina heeft gezeten. Jezelf bevredigen hoort bij het ontdekken van je lichaam.

#13. Ga je huilen of word je emotioneel na de seks?

Misschien heb je wel gehoord dat er meisjes zijn die moesten huilen na de seks. Dit hoeft niet, maar het kan gebeuren. Er komen opeens zoveel gevoelens los die overweldigend kunnen voelen dat je daardoor moet huilen.

#14. Wat moet je met het haar down under doen?

Wat jij er mee wilt doen! Je kunt het scheren, waxen of harsen. Maar je kunt het ook laten staan. Sommige girls vinden het fijner als alles weg is en andere girls laten het liever helemaal staan of kiezen voor een streepje. Wat je er mee doet moet je helemaal zelf weten, er zijn geen regels voor.

#15. Wat als je spijt krijgt omdat je seks hebt gehad?

Helaas kun je de tijd niet terugdraaien als je spijt hebt van seks. Misschien heb je het gevoel dat je het te snel hebt gedaan, of met de verkeerde boy. Probeer er vrede mee te hebben en je aandacht te richten op leuke dingen.

Beeld: 123RF