Ik zit al heel lang ergens mee. Een meisje uit mijn klas heeft een spreekbeurt gehouden en daarin zei ze dat in 2012 de wereld niet meer bestaat! Een dag later las ik het op MSN-nieuws!

Ik vroeg het aan mijn leraar en die zei: ‘Ze hebben er zelfs een film over gemaakt – 2012 rampjaar.’ Ik heb die gekeken en ik wil NIET dat het gebeurt! Ik zit er echt mee. Ik houd mijn hoofd niet bij de lessen. Ik ben echt heel erg bang! Ik hoop met heel mijn hart dat dit erin komt! Een bang meisje (die wel jullie blad awesome vindt!)

Het verhaal dat de aarde in 2012 vergaat, is gebaseerd op de kalender zoals die meer dan 2000 jaar geleden door de Maya’s in Zuid-Amerika werd gemaakt. Zij waren in die tijd al zo enorm veel bezig met de stand van de zon en de maan, dat ze op basis daarvan een kalender konden maken die gebaseerd was op de standen van de planeten. Ze bouwden zelfs complete piramides waarvan de schaduwen op bepaalde dagen en exacte tijdstippen bij elkaar komen. Logisch dus dat mensen veel waarde hechten aan die kennis. De kalender van de Maya’s bestaat uit tijdblokken van 144.000 dagen, die een Baktun werden genoemd. Na 13 Baktuns (1.872.000 dagen) begint er weer een nieuwe periode en dat is wat er op 21 december 2012 zal gebeuren. Doemdenkers willen dan graag geloven dat op die dag de aarde vergaat, maar in feite begint er gewoon een nieuwe periode van 13 Baktuns. Overigens is de film 2012 door de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA uitgeroepen tot minst realistische film.