Je loopt over straat en ineens komt er een boy op je af die je om je telefoonnummer vraagt. Of je hangt na school nog even op het plein als een docent met je begint te flirten. Yep, soms zijn boys net iets te opdringerig. Zo deal je ermee!

#1. De boy op straat
Op straat wordt er van alles naar je geroepen. Van ‘Hé schatje’ tot ‘Mag ik je telefoonnummer?’ Deze situatie is easy to handle: je kent de boy niet en je wilt hem ook niet kennen, dus je kunt hem gewoon negeren. Loopt-ie met je mee? Zoek dan een drukke straat op of pak je telefoon en bel iemand die je vertrouwt.

#2. De klasgenoot
Jij dacht dat jullie samen wiskundeles hadden, hij vond dat wel een mooie aanleiding om je ’s avonds te appen of je een naaktfoto wilde sturen. Iehl! Vaak is het slim om dit soort boys een tijdje te negeren, dan gaat de lol er snel af. Blijf je berichtjes krijgen? Zeg dan een keer duidelijk dat je dit echt niet fijn vindt en stap daarna desnoods naar je mentor. Jij moet je prettig voelen in de klas.

Lees ook: 9 redenen om nog even te wachten met seks

#3. De broer van je BFF
Je gaat chillen met je friend en ineens is haar broer overal bij. Kan leuk zijn, als het een fijn exemplaar is, maar als je thuis vooral wordt opgescheept met dirty talk via de app, is het een stuk minder leuk. Tja, deze boy kun je niet ontlopen, dus je zult toch een keer met ‘m moeten praten. App een keer terug dat je het gezellig vindt om ‘m bij je BFF te zien, maar dat je verder niets wilt. Gaat hij toch door? Dan is het misschien handig om vooral bij jou af te spreken…

#4. De docent
Een docent die met jou flirt of je appjes stuurt die je een ongemakkelijk gevoel geven (ook als daar alleen maar instaat dat-ie je een knap vindt), gaat te ver. Je kunt daar zelf iets van zeggen, maar in dit geval is het ook prima als je meteen naar de vertrouwenspersoon stapt. Die weet precies wat er gedaan moet worden. Denk niet dat je je aanstelt, want docenten horen ervoor te zorgen dat er een fijne, professionele sfeer hangt tussen jullie.

Lees ook: 10 lifehacks om zelfverzekerder te worden