Het is onze minst favo periode van de maand en kan ons een heleboel awkward moments bezorgen: onze menstruatie. Wat bijvoorbeeld als je helemaal geen maandverband bij je hebt of ineens doorlekt op school? GIRLZ bespreekt hier de meest voorkomende issues. Én de oplossingen!

 

 

1. Help! Je hebt geen tampon of maandverband bij je.  
Vraag je BFF of zij iets bij zich heeft. En als zij ook niets heeft, kun je het nog aan andere meisjes vragen. Dat is helemaal niet raar, want er zijn meer girls die ongesteld zijn. Durf je toch niet? Vouw toiletpapier op en leg het in je onderbroek. Zo heb je toch nog enige bescherming.

2. Je lekt door op school.
Knoop een vest of shirt om je broek. Zo ziet niemand de vlek! Of draag je schoudertas op zo’n manier dat hij je achterkant bedekt.

3. Je bent onverwachts ongesteld geworden, terwijl je net je nieuwe onderbroek draagt!
Doe je onderbroek uit en maak het nat met koud water. Erna even wassen met vlekverwijderaar en het is weer zo goed als nieuw!

4. Jij en je BFF zitten in de klas en ze roept nét iets te hard dat jij ongesteld bent.
Je hoeft je echt niet te schamen voor je menstruatie! Élk meisje wordt ongesteld. Dus hef je hoofd en doe gewoon alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Want dat is het!

5. Je bent in the heat of the moment met je crush… Maar dan ben je ineens ongesteld!
Er zit in dit geval niets anders op dan het gewoon vertellen aan je boy. Hij zal het echt wel begrijpen. En als dat niet zo is, is hij je tijd niet waard.

Nog wat extra tips om problemen te voorkomen:
1. Zorg dat je altijd een tampon of maandverbandje bij je hebt! Je weet maar nooit.

2. Draag een donkere broek als je weet dat je maybe ongesteld zou kunnen
worden. Als je dan doorlekt, valt het in ieder geval minder op.

3. Lek je vaak door? Bewaar een extra onderbroek in je kluisje. Zo ben je altijd voorbereid!

4. Houd bij wanneer je ongesteld moet worden, zodat je nooit meer wordt verrast. En als je menstruatie altijd erg onregelmatig is, zou je de pil kunnen overwegen.

Lees ook: facts en fabels over ongesteldheid