De pil ken jij vast als anticonceptiemiddel. Maar weet jij waar de pil nog meer voor zorgt? Check nu 5 dingen die de pil doet buiten het beschermen tegen zwangerschap.

#1 Puistjes verminderen
Door het slikken van de pil verminderen je puistjes vaak. Nice! Dat is een positieve bijwerking dus! 

#2 Stemmingswisselingen
Blegh… dit is minder leuk. In de pil zitten hormonen die af en toe je emoties kunnen versterken. Hierdoor kun je af en toe wat bozer reageren of emotioneler zijn om bepaalde dingen. Dit kan best lastig zijn!

Lees ook: Alles over de pil 

#3 Regelmatige cyclus
Wow! Als je de pil goed en constant slikt heb je een regelmatige cyclus. Fijn hè, dan weet je precies wanneer je ongesteld wordt!

#4 Het laat je vrouwelijke vormen groeien
De hormonen in de pil kunnen ervoor zorgen dat je sneller vrouwelijke vormen krijgt. Denk bijvoorbeeld aan borsten. Niet bij iedereen groeien de borsten, maar bij sommige vrouwen komt het bij het slikken van de pil op gang.

#5 Minder krampen
Het slikken van de pil kan voor meisjes met hevige menstruatie of menstruatiepijn een oplossing zijn. Door het reguleren van de cyclus heb je dan vaak minder last van krampen. Doordat je weet wanneer je ongesteld wordt, is het ook makkelijk om vooraf al een paracetamol in te nemen. 

Lees ook: 5 dingen die je moet weten over de pil