Dat het niet handig is om je telefoon in de toiletpot te laten vallen, had je zelf ook al wel bedacht. Maar wist je ook dat je beter niet je batterij helemaal leeg kunt laten lopen? Check hier vijf dingen die niet goed zijn voor je phone!

#1. De batterij helemaal leeg laten lopen
Laat jij je batterij altijd helemaal leeglopen om hem dan in één keer weer helemaal tot 100% op te laden? Dat kun je beter niet doen. De meeste telefoons hebben een lithium-ion-accu en die kunnen maar een paar ‘oplaadcycli’ aan. Als je ‘m steeds leeg laat lopen en dan weer helemaal propvol laadt, valt je phone steeds sneller uit. Het beste is om de batterij altijd rond de 40% te houden.

#2. Foto’s en gifjes bewaren
Bewaar jij al die grappige gifjes die je BFF je stuurt? En heb je last van een trage telefoon? Dat is geen toeval! Die gifjes nemen namelijk heel veel ruimte in en dat zorgt ervoor dat je telefoon overal heeeel lang over gaat doen. Ruim daarom af en toe het geheugen op.

#3. Alle apps mogen je push-berichten sturen
Die ene random app die je nog ergens in een hoekje van je beeldscherm had staan, vertelt je zondagochtend om 6.00 uur ineens dat-ie een heel interessante update voor je heeft. Herkenbaar? Dan heb je waarschijnlijk de pushberichten nog aanstaan. En die zorgen er niet alleen voor dat jij steeds wordt afgeleid door je phone, maar ook dat je batterij veel sneller leegloopt. Zet ze daarom uit.

Lees ook: 18 smoesjes waarom hij niet appt

#4. Alle apps gebruiken je locatie
Dat Google Maps je locatie nodig heeft om je te redden als je ergens verdwaald bent, is logisch, maar alle andere apps hoeven echt niet precies te weten waar jij uithangt. Want again: het kost je alleen maar batterij.

#5. Je gebruikt een te schattig hoesje
Aaaaaah… er staan uiltjes op dat hoesje. Te cute! Die wil ik! Zoek jij je hoesjes ook altijd op deze manier uit? Dan kun de volgende keer maar beter ook een beetje op de stevigheid letten. Elk jaar ‘overlijden’ er heel wat phones doordat hun hoesje ze niet beschermde toen ze op de grond kletterden…

Doe ook de test: Wat voor Instagrammer ben jij?