Grr… hardlopen in de regen of in de superfelle zon? Soms heb je van die dagen dat je geen zin hebt om het huis te verlaten, maar toch sportief wilt zijn. Check nu vijf easy manieren om thuis te sporten.

#1. Trap
Je ouders zullen niet superblij zijn met je gestamp, maar de trap is supergoed om je been- en bilspieren te trainen. Ren de trap op en jog weer naar beneden. Doe dit ongeveer 5 minuten lang. Als je merkt dat dit iets te zwaar is, werk dan met pauzes. 

Test: Hoe fake ben jij? 

#2. Squats 
Ken jij de squat al? Deze oefening zorgt voor stevige en ronde billen! Ga rechtop staan, strek je armen uit en maak van je handen een vuist. Ze je benen een stukje uit elkaar en zak  door je knieën. Ga vervolgens weer rechtop staan en maak weer een squat. Probeer deze oefening 5 tot 10 keer vol te houden. Denk je dat je het langer vol kunt houden? Dan kan je het rustig opbouwen. 

#3. Wall sit 
Dit is een oefening waar je een stevige muur voor nodig hebt. Je leunt tegen de muur en zakt met gestrekte rug naar beneden totdat het lijkt alsof je op een stoel zit.  Probeer dit 15 seconden vol te houden. Als je dit vaker hebt geprobeerd kan je steeds langer proberen in deze houding te zitten. Dit is een goede oefening voor je bovenbenen en buikspieren. 

Lees ook: Ik vertrouw jongens niet 

#4. Plank 
Dit is wel een zware oefening, maar heel goed voor je lichaam! Je spant namelijk al je spieren in je lichaam aan…! Durf jij hem aan? Leg dan je onderarmen op de grond en ga gestrekt liggen. Druk jezelf iets omhoog door op je tenen te steunen. Hoe lang houd jij deze oefening vol? 

#5. Videoclip
Wil jij even al je energie kwijt en aan je conditie werken? Dans dan eens de videoclip na van je favoriete zanger of zangeres. Probeer natuurlijk wel een up-tempo nummer te kiezen dat een echte uitdaging is! Op deze leuke manier ben je lekker actief en sportief bezig en leer je ook nog eens het dansje! Tip: kijk naar dance tutorials op Youtube.