Het is goed voor je, superfijn en dé manier om je body te leren kennen. Maar is het nou echt zo dat boys veel vaker masturberen dan wij girls? En hoe zit het eigenlijk als je een relatie hebt, is het dan nog wel oké om het te doen? Wij hebben 5 fabels over masturberen voor je op een rijtje gezet!

Fabel 1: jongens masturberen vaker dan meisjes
Het is misschien wel waar dat boys hier meer open over praten, maar girls kunnen net zo veel masturberen als jongens dat doen!

Fabel 2: masturberen = vreemdgaan
Zelfbevrediging is gewoon een manier om je eigen lichaam te ontdekken, maar zeker geen vorm van vreemdgaan! En zeg nou zelf, hoe kan je nou vreemdgaan met jezelf?

Fabel 3: het is niet goed om elke dag te masturberen
Het is helemaal oké om dit dagelijks te doen! Als jij dit graag wilt, waarom niet? Je doet er niemand kwaad mee… En zeker jezelf niet

Fabel 4: als je masturbeert terwijl je een relatie hebt, betekent het dat de seks niet goed is
Helemaal niet waar! Het is supernormaal om te masturberen terwijl je een relatie hebt. Soms is het gewoon even fijn om het bij jezelf te doen en dit zegt niets over een zogenaamd slecht seksleven.

Fabel 5: door masturberen kun je geen orgasme krijgen tijdens de seks
Echt niet! Als je seks hebt, weet je door het masturberen precies wat je fijn vindt en kan je dit doorgeven aan je lover.  

Lees ook: Alles over… masturberen