Pff, alwéér een gaatje… En dat terwijl je gewoon twee keer per dag je tandenpoetst! Hoe kan dat nou? Wij hebben vijf fouten verzameld die we allemaal maken waardoor we gaatjes krijgen. Voortaan heb jij nooit meer last van jouw gebit 😉

 

 

 

 

1. De verkeerde tandenborstel
Op zich is een normale tandenborstel ook prima, maar wist je dat uit onderzoek is gebleken dat je met een elektrische tandenborstel beter tandplak verwijdert? Ook is het makkelijker omdat de borstel al het werk doet. Het enige wat je hoeft te doen is de tandenborstel langs je tanden te sturen. Wil je toch voor een gewone variant gaan? Kies dan eentje die goed in je mond past en geen harde haartjes heeft. Een zachte tandenborstel is de beste keuze!

2. Een oude tandenborstel gebruiken
Het beste is om elke drie à vier vier maanden van tandenborstel te wisselen. En als de haartjes scheef beginnen te staan, kun je het beter nog eerder verwisselen!

3. Niet flossen
Als je je tandenpoetst, poets je meestal maar twee oppervlakken terwijl tanden maar liefst vijf oppervlakken hebben. Flossen helpt je geen één ruimte te missen en alle bacteriën te verwijderen. Doen dus!

4. Te kort of te weinig tandenpoetsen
Het beste is om je tanden dagelijks twee keer twee minuten te poetsen. Te kort of te weinig poetsen kan makkelijk gaatjes veroorzaken…

5. Mondwater skippen
In sommige gevallen zal je tandarts je adviseren naast het tandenpoetsen ook mondwater te gebruiken. Voor girls met een beugel is dit bijvoorbeeld zeer aan te raden. Het verkleint de kans op een tandvleesontsteking, gaatjes en bovendien krijg je er een superfrisse adem door!

Lees ook: 5 tips voor wittere tanden