Heb jij zin om te gaan sporten, maar zie je het niet zitten om jezelf naar de sportschool te slepen of te gaan hardlopen? Probeer dan eens roller derby of hoop dance!

#1. Roller derby
Een soort rugby, op rolschaatsen, alleen voor meiden, in crazy outfits. Dat is roller derby. Deze sport is niet voor watjes, want op de baan probeert iedereen je te blokkeren en dat kan er best hard aan toe gaan. Echt iets voor stoere girls dus. Een nadeeltje: voor sommige verenigingen moet je achttien jaar of ouder zijn.

#2. Hoop dance
Vond jij het vroeger ook superleuk om te hoepelen op het schoolplein? Hoop dance is the next step! Bij deze sport dans je met een hoepel. En ja… het is best lastig om dat ding in de lucht te houden. Maar als het lukt, ziet het er wel vet uit.

#3. Obstacle run
Hardlopen kan best een beetje saai worden, maar als je over drie meter hoge muren moet klimmen of onder netten door moet tijgeren, wordt het net even spannender. Bij een obstacle run combineer je een survival parcours met een hardlooprun. Wedden dat je al je spieren voelt?

Lees ook: 5 tips om te ontdekken welke sport bij jou past

#4. Onderwaterhockey
Hockey, maar dan op de bodem van het zwembad. Echte waterratten die wel houden van teamsport zijn helemaal op hun plek bij deze crazy sport! Oh, niet onbelangrijk detail: je gebruikt geen duikfles bij deze sport. Dat wordt je adem inhouden.

#5. Circusschool
Echte showgirls leren eenwieler rijden, jongeleren en trapeze zwieren. Door heel Nederland vind je circusscholen waar je kunt worden opgeleid tot een echte acrobaat. Of clown, als je bij nader inzien toch niet zo lenig bent.

Doe ook de test: Welke sport past bij jou?