De herfstvakantie is weer (bijna) voorbij, dus je moet weer aan de slag voor school. Dat je voor een goed cijfer goed moet plannen, wist je vast al. Maarre… wist je ook dat sushi eten je helpt om goede cijfers te halen? Nou ja, een beetje dan. Lees snel verder voor vijf grappige studietips die je docenten je zeker niet geven.

#1. Luister muziek
Zegt jouw moeder ook altijd dat je de televisie, telefoon en muziek uit moet zetten als je gaat leren? Dan heeft ze niet helemaal gelijk. Je televisie en telefoon kun je inderdaad beter uit laten als je niet afgeleid wilt worden, maar muziek kan je juist helpen om te concentreren. Dan moet je alleen wel de juiste deuntjes kiezen. Die partybeats kun je beter niet opzetten, maar klassieke muziek of natuurgeluiden helpen jouw concentratie juist tot he max.

#2. Eet sushi
Blijven die jaartallen van geschiedenis maar wegglippen uit je hoofd of heb je op de toets steeds echt geen idee meer wat die Franse woordjes betekenen? Zeg dan tegen je ouders dat jullie echt veel vaker sushi moeten eten. Vette vis bevat namelijk Omega 3 en dat zorgt ervoor dat je geheugen verbetert. Of deze tip echt een enorm verschil gaat maken in je cijfers? Waarschijnlijk niet, maar elk excuus om sushi te eten is welkom, toch?

#3. YouTube
Heb je moeite met lange teksten? Of vind je die wiskunde-uitleg in je boek maar vaag? Zoek dan eens op YouTube naar uitleg. Heel veel docenten hebben tutorials online staan, waardoor die ene som ineens helemaal zo moeilijk niet is. Moet je er wel voor zorgen dat je niet afgeleid raakt door dat ene beautyfilmpje…

Lees ook: Schoolfoto's van de celebs

#4. Slaap
Extra vroeg de wekker zetten om dat ene proefwerk te gaan leren? Doe maar niet. Als je tussendoor slaapt, onthoud je de stof namelijk veel beter. Je kunt dus beter ’s avonds laat nog leren en dan lekker gaan slapen dan ’s ochtends vroeg opstaan.

#5. Leer hardop
Oké, als je in de stilteruimte van de bibliotheek je huiswerk maakt, kun je deze tip maar beter niet uitvoeren, maar verder is hardop leren hartstikke handig. Doordat je de stof nog een keertje hoort, sla je ‘m op twee manieren op in je geheugen en dat zorgt ervoor dat je tijdens je toets sneller op het juiste antwoord komt!

Lees ook: 10x anti-stresstips