geld

5 leuke en goedbetaalde bijbaantjes

Money groeit helaas niet aan bomen. Wat moet je dan als arme scholier? Een bijbaantje zoeken natuurlijk! Hoe moet je anders je shop addiction, meidenavondjes en make-up betalen? Hierbij vijf leuke bijbaantjes die ook nog eens goed betalen.

Als je houdt van kletsen: colportage

Als je houdt van kletsen is dit de bijbaan voor jou. Je spreekt mensen aan op straat of aan de deur. Je probeert ze over te halen om een abonnement te nemen bij het bedrijf waar jij voor werkt. Je krijgt extra geld voor elke klant die je werft. Als je hier goed in bent is het dus dik cashen! Je moet wel tegen afwijzing kunnen, want niet iedereen is geïnteresseerd.

Voor de huismus: callcenter

Voor meiden die niet graag naar buiten gaan is dit ideaal. Je werkt als telefoniste en beantwoordt vragen van bellers of je biedt ze bijvoorbeeld abonnementen aan. Je kan het een beetje vergelijken met nummer 1, maar dan vanuit je luie stoel. Vaak krijg je hier ook per nieuwe klant extra money.

Voor de girl die snel verveeld is: werken op (muziek)evenementen

Dit is leuk als je van een beetje verandering en afwisseling houdt. Je werkt elke keer op een ander evenement en mag meegenieten van al het entertainment op die dag. Geen achttien? Niet erg, er moeten zat andere dingen worden geregeld waarvoor je niet achter de bar hoeft te staan. Achter-de-schermen-werk bijvoorbeeld.

Voor de socializer: horecawerk

Horeca is leuk als eerste bijbaantje. Je kan bijvoorbeeld beginnen bij het eetcafé bij jullie om de hoek. Je doet ervaring op en als je je werk goed doet krijg je ook nog eens een leuke fooi. Ka-ching!

Als je fashion addicted bent: retail

Werken in een kleding- of schoenenwinkel is gezellig en perfect voor de girl die houdt van fashion. Je bent niet alleen als eerste op de hoogte van de laatste trends, ook kom je in aanraking met mensen die net zo dol op mode zijn als jij. Ohja, enne… bij veel winkels krijg je op zondag tweehonderd procent uitbetaald. Dubbel ka-ching!

[shoppable_snippet id=1cbd]

Lees ook:

Beeld 123RF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Staat jou bijbaantje hiertussen?

Gerelateerde artikelen