De Olympische Spelen zijn overal. De hele dag hoor je wie er wel of geen medailles hebben gehaald en welke wedstrijden nu echt, echt, echt belangrijk zijn. Hartstikke leuk, maar je wilt wel eens wat afwisseling, toch? Daarom zetten wij de vijf leukste Olympische activiteiten voor je op een rijtje.

#1. Sta midden in de nacht op
Je hebt waarschijnlijk nog vakantie, dus wat houdt je tegen om ’s nachts om 3.30uur voor de televisie te zitten en te kijken hoe de Nederlandse sporters hun best doen? Precies, helemaal niets. Nodig wat friends uit en maak er een gezellige sleep-over van.

#2. Probeer een nieuwe sport
Wie zegt dat jij nooit meer goud kunt winnen? Als je nu begint met roeien, ben je ruim op tijd voor de Olympische Spelen van 2024 #lifegoal.

#3. Ga naar de MicrOlympics
Micropia (het museum naast Artis) viert de Olympische Spelen met de MicrOlympics. In het museum kun je zien wat voor Olympische records microben zouden vestigen als ze net zo groot waren als mensen. Zo blijkt de poepschimmel zijn sporen in verhouding wel 120 meter ver te schieten #altijdgoedomteweten.

Lees ook: Dit of dat?

#4. Organiseer je eigen Olympische Spelen
En dan niet met sporten, maar met dingen die je friends en jij leuk vinden. Wie kan het snelst nagellakken? En wie vestigt het record chips eten of karaoke zingen? Dit is je kans om het voor eens en voor altijd uit te vechten!

#5. Maak er een wedstrijd van
Een poultje is altijd leuk. Gaat Nederland die 20 medailles die waren voorspeld halen, of worden het er meer of juist minder? Of course krijgt de winnaars de eeuwige roem (en misschien een chocoladereep).

Lees ook: 8 anti-verveeltips voor de vakantie