Dit weekend begint de kerstvakantie en dat betekent dat dit het moment is om naar een leuk kerstevenement te gaan. Wij zetten de leukste voor je op een rijtje.

#1. Castlefest
Castlefest werd altijd alleen in de zomer gehouden, maar dit jaar is er voor het eerst ook een wintereditie. Op 19 en 20 december loopt het terrein van Kasteel Keukenhof vol met verklede mensen. Leuk om de mooiste kostuums te spotten, of om jezelf uit te dossen als een echte sneeuwkoningin!

#2. Dickensfestival
Een van de grootste kerstevenementen van Nederland wordt elk jaar gehouden in Deventer. De hele stad verandert in een negentiende-eeuws plaatje en duizenden mensen zijn verkleed. Nog meer mensen komen kijken, dus het is er megadruk, maar je krijgt er ook een megakerstgevoel van. 

#3. Primark
Het is niet de eerste bestemming waar je aan denkt bij een sfeervol kerstuitstapje, maar hallo, jij wilt toch zeker ook zo’n foute kersttrui?

Lees ook: De 10 leukste kerstfilms

#4. Ballet
De Notenkraker, Cinderella, het Zwanenmeer… Veel balletstukken worden rond kerst opgevoerd en dat is niet voor niets, want zo’n superromantisch stuk is of course perfect voor de kerstvakantie! Je kunt je spaarpot omkeren en voor een officiële voorstelling gaan, maar waarschijnlijk kun je voor minder geld naar de uitvoering van een amateurgezelschap bij je in de buurt. Ook mooi!

#5. Duitse kerstmarkt
Als echte spenderella moet je natuurlijk wel een beetje shoppen voor de kerst. Je kunt in Nederland een leuke kerstmarkt uitzoeken, maar je kunt het ook echt over the top aanpakken en naar Duitsland gaan. Kijk je ouders lief aan en ga samen naar zo’n huge kerstmarkt om lekker te eten, warme chocolademelk te drinken en superfoute kerstversiering te shoppen!

Lees ook: 10 dingen om te doen in de kerstvakantie