Duurt het altijd eeuwen voor je aan andere mensen durft te laten zien hoe je echt bent? En ben je dat beu? Check dan snel deze trucjes!

#1. Zoek een (vrijwilligers)baantje met veel mensen om je heen
Hoe meer je omgaat met mensen, hoe minder tijd je hebt om verlegen te zijn. Als serveerster of verkoopster moet je de hele dag praatjes maken met klanten. Zo word je vanzelf minder shy.

#2. Aap iemand na die het wel kan
Beter goed gejat dan slecht verzonnen toch? Je hoeft echt niet de hele dag een rol te spelen, maar sommige handigheidjes kun je best overnemen van je friends. Is je BFF supergoed in kletspraatjes met docenten? Check dan eens wat ze precies doet. Kun je mooi gebruiken de keer erna.

#3. Oefen via app
Online praat je vaak net iets makkelijker dan in real life. Door te oefenen op de app, raak je ontspannen bij de mensen met wie je kletst en durf je in het echie net iets meer te zeggen.

Lees ook:8 dingen die mensen denken over verlegen girls (maar die niet kloppen)

#4. Doe iets wat je eng vindt
Door jezelf uit je comfort zone te halen (spreken voor een groep mensen, aaaaaaargh!) word je eerst heel gestrest, maar als je het eenmaal hebt gedaan, krijg je een boost en durf je de volgende keer meer. Stel wel haalbare doelen. Je hoeft echt geen solo te zingen in de schoolmusical als je al doodgaat van stress bij een figurantenrol.

#5. Accepteer jezelf
Jij bent wat stiller en teruggetrokkener dan anderen. So what? Waarschijnlijk vindt de rest van de wereld dat juist schattig. Zie je verlegenheid niet alleen als een slechte eigenschap, maar probeer ook de positieve kanten te zien. Eigenlijk is het best fijn dat jij nadenkt voor je iets zegt, toch?

Lees ook: 10 tips om te flirten als je erg verlegen bent