Het is bijna weer de avond van de oliebollen en het vuurwerk. Weet jij al hoe je het gaat vieren of kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? Lees snel verder voor 5 tips om oud en nieuw net wat specialer te maken.

#1. Hapjesbuffet
Komen er mensen eten? Stel voor om allemaal jullie favoriete gerecht mee te nemen. Zo kunnen jullie heel de avond van de hapjes eten, hoeft je moeder niet uren in de keuken te staan én is het supergezellig.

Lees ook: Wat zou jouw goede voornemen moeten zijn?

#2. Thema-avond
Vier jij het met vriendinnen? Organiseer een thema-avond, bijvoorbeeld Black & Gold of Black Tie zijn. Vraag of iedereen zijn outfit aan wil passen aan dit thema en vergeet je huis niet te versieren! Leg een rode loper voor je deur en maak een vipruimte in je woonkamer. Gooi eetbare gouden glitters op je oliebollen laat je vader superveel foto’s maken. Vanavond zijn jullie de celebs!

#3. Spelletjes
Een gouwe ouwe: ga spelletjes spelen! Vraag of iedereen een spel meeneemt zodat je genoeg afwisseling hebt. Tussen de spelletjes door eet je of course superveel oliebollen en steek je buiten vuurwerk af. Is het lastig om een spel te spelen met de hele familie? Stel dan voor om ‘wie ben ik’ met post-its te spelen. Dit kan namelijk met superveel mensen tegelijk!

#4. Herinnering ophalen
Vier je het alleen met je gezin, dan kunnen jullie samen herinneringen ophalen.  Schrijf een aantal briefjes met vragen zoals “Wat vond je het leukste moment van afgelopen jaar” of “Welk moment uit 2015 zou je graag willen overdoen”. Grabbel allemaal een briefje en beantwoord de vraag. Zo kijk je met z’n allen nog eens terug op het afgelopen jaar.

#5. Filmavond
Heb je al drie dagen  naar jaaroverzichten en oudejaarsconferences gekeken? Hou dan een filmavondje met de leukste oud-en-nieuw-films. Bak van tevoren samen oliebollen en appelbeignets. En om twaalf uur ga je natuurlijk naar buiten voor het vuurwerk!

Lees ook: Recept: oliebollen met appel