Tuurlijk heb je niet altijd zin om te werken, maar ja, dat salaris is toch wel erg fijn! Je kunt er iedere maand weer leuke dingen van kopen en je leert toffe, nieuwe mensen kennen. Wil je eens wat anders en ben je op zoek naar een apart nieuw baantje? Wij hebben ze voor je op een rij gezet!

1. Golfballen opduiken
Heb je je wel eens afgevraagd wat er gebeurt met de golfballen die tijdens het golfen in het water belanden? Je verwacht misschien dat de golfbanen gewoon nieuwe kopen, maar dat zou ze een fortuin kosten. De oplossing: golfballenduikers! Deze duiken iedere dag weer het water in om te zoeken naar de verzopen golfballen. Ze hebben het hartstikke druk, want er worden per dag zo’n 2.000 tot 5.000 ballen opgedoken! Ben jij een echte waterrat? Dan is dit misschien wel dé baan voor jou!

2. Kattenvoer? Vet lekker!
’s Avonds sla met aardappelen eten gaat op een gegeven moment ook zo vervelen, toch? Wij hebben de oplossing voor je: word dierenvoertester! Ja, je begrijpt het goed: je gaat het voer testen dat later opgegeten wordt door onze dierenvriendjes. We willen tenslotte wel dat onze lieve beestjes smakelijke en gezonde hapjes voorgezet krijgen. Knabbelen op kattensticks met extra zalm? Yes please!

3. Betaald relaxen
Houd jij ervan om in een koud bed te kruipen of heb je het liever voorverwarmd? Sommige gasten van het Holiday Inn Hotel in Londen kunnen blijkbaar een warm bedje wel waarderen, want het hotel biedt ze een aparte service aan: een medewerker verwarmt, speciaal voor de gast, het bed. Hoe? Nou, diegene draagt een fleecepak en ligt een paar minuten in het bed. Als dat niet de chillste baan ooit is, dan weten wij het ook niet meer!

4. Een neusje voor lekkere geurtjes
Iedere dag gebruiken we trouw deodorant, zodat we de hele dag door fris en fruitig ruiken. Maar hoe weten de makers van de deodorant of deze ook echt nare geurtjes tegenhoudt? Daar hebben ze een (niet al te smakelijke) oplossing voor: ze huren mensen in om de werking van de deo te beoordelen. Dat doen ze niet door aan de deodorant zelf te snuffelen, nee: ze ruiken aan de oksels van testpersonen. Zie je het al voor je? Tien bezwete testpersonen staan in een kamer met hun arm omhoog. Jij komt aangelopen, stapt dichterbij en houdt je neus twee centimeter van de oksel vandaan. Snuiven maar!

5. Bankhangen
Klagen je ouders regelmatig over het feit dat jij een echte bankhanger bent? Niks mis mee! We hebben zelfs goed nieuws voor je: je kunt er flink geld mee verdienen! Meubelmakers hebben namelijk mensen nodig die testen hoe comfortabel hun banken en stoelen zijn. Zelfs het meubilair dat bij jou in de woonkamer staat, is ooit getest door een echte bankhanger! Het baantje is hartstikke simpel: je ploft neer op een bank of stoel en geeft je mening. Heeft de fabrikant wel een fijne stof gebruikt? Zijn de stoelen of banken hoog genoeg? En het allerbelangrijkste: zit het wel lekker? Meubilair testers verdienen zo’n 22.300 euro per jaar… Doe ons ook maar zo’n baan!