Er zijn maar weinig dingen waar wij als girls zo gek op zijn als chocolade. Alleen jammer dat je er niet zo veel van mag eten. Of toch wel? Chocola heeft namelijk een aantal hartstikke goede eigenschappen. Check snel 5 redenen om nu een stukje chocola te nemen!

#1. Er zit ijzer in
Als je ongesteld bent en wel een stukje chocola wilt, moet je dat vooral nemen. Doordat je bloed verliest, daalt je ijzergehalte tijdens je menstruatie. Pure chocola met ten minste 70% cacao vult dat weer aan. Heb je eindelijk een goed excuus om die hele reep op te eten.

#2. Het is goed voor je hersenen
Chocola zou de kans dat je dement wordt verkleinen. En tja, dan ben jij niet te beroerd om elke dag een stukje te eten, toch?

#3. Het zorgt niet voor puistjes
Althans, dat is nooit bewezen. Veel suiker kan er wel voor zorgen dat je last krijgt van puistjes, maar er is geen enkele reden om alleen chocola daar de schuld van te geven. Af en toe een stukje kan dus best.

Lees ook: 15 grappige weetjes over chocola

#4. Het zorgt ervoor dat je minder stress hebt
Whaaaaah! Je hebt het superdruk! Een stukje chocola kan dan helemaal geen kwaad. Volgens sommige onderzoekers zou donkere chocola namelijk stress verminderen. Nice!

#5. Het maakt je blij
Krijg jij ook altijd zo’n happy gevoel van chocola? Dat komt niet alleen doordat het lekker smaakt. Bepaalde stofjes in met name pure chocola triggeren de hersengebieden die ervoor zorgen dat jij je gelukkig voelt.

Lees ook: 10 redenen dat je verslaafd bent aan Nutella

Β