Je hebt al tijden een lover en denkt steeds vaker dat je er helemaal klaar voor bent om ‘het’ te doen. Maar is dat ook echt zo? Als je op al deze dingen ‘ja’ kunt zeggen, waarschijnlijk wel!

#1. Je vertrouwt je lover helemaal
De eerste keer is altijd een beetje spannend, maar er is nog wel een verschil tussen het doodeng vinden en een beetje zenuwachtig zijn. Het belangrijkste is dat jij je helemaal op je gemak voelt bij je crush en eerlijk durft te zeggen wat je fijn vindt en hoe ver je wilt gaan.

#2. Jullie hebben het opgebouwd
Ineens van zoenen naar seks gaan, gaat voor de meeste girls veel te snel. Het is veel fijner om elkaar eerst rustig te ontdekken door elkaar te strelen en te kussen en zo steeds een stapje verder te gaan.

Lees ook: 5 veel gestelde vragen over orgasmes

#3. Je voelt je comfy als je naakt bent
En dan niet alleen als je onder de douche staat, maar ook als je bij je crush bent. Zolang je het benauwd krijgt bij de gedachte dat jullie elkaar bloot gaan zien en dan misschien wel een stap verder gaan, ben je niet ready.

#4. Je vindt het niet erg als het een beetje klungelig gaat
Perfecte, romantische eerste keren gebeuren helaas alleen in de film. In het echt mag je je voorbereiden op een beetje geklungel. Dat kan juist ook heel fijn zijn, maar dan moet jij je wel zo op je gemak voelen dat je daar samen om kunt lachen.

#5. Je durft erover te praten
Seks is vooral iets wat je doet, maar dat wil niet zeggen dat je er helemaal niet over hoeft te praten. Het is juist erg belangrijk om tegen elkaar te zeggen wat je wel en niet fijn vindt en hoe ver je wilt gaan.

Lees ook: 5 tekenen dat jij een goede zoener bent