Misschien hebben al je friends het al gedaan of praten ze er continu over: seks. Ondertussen zit jij er maar een beetje awkward bij, want in tegenstelling tot hen ben jij nog maagd. Maar hé: is dat eigenlijk erg? Er zijn genoeg redenen om te wachten…

 

 

 

 

1. Je bent er nog niet klaar voor
En dat is helemaal prima! Je moet pas seks hebben als je je er goed bij voelt en wanneer dat is, is bij iedereen anders.

2. Goede timing
Misschien heb je nog nooit seks gehad, omdat je gewoon niet eerder in de gelegenheid bent geweest. Of je hebt nog geen boy ontmoet met wie je het zou willen doen. Anyways: er kunnen verschillende redenen zijn, maar als de timing niet juist is, is het beter om het ook nog niet te doen. Wacht liever tot het goed voelt, dat zal het zeker waard zijn!

3. Je wilt op de juiste persoon wachten
Het is fijn om je eerste keer te delen met iemand die je al wat langer kent. Het is dus helemaal niet gek als jij wilt wachten op de juiste boy bij wie je je op je gemak voelt!

4. Je houdt vast aan je moraal
Misschien ben je gelovig en wil je geen seks voor het huwelijk. Als je hier achterstaat, moet je dat zeker doen. Houd vast aan wat jij belangrijk vindt!

5. Je leert welke boys het waard zijn om op te wachten
Als je wacht met seks betekent dit ook dat je boys afwijst waarvan je vindt dat ze het niet waard zijn. Je leert zo stapje voor stapje steeds beter welke jongen jou uiteindelijk wél waard is…

Lees ook: Alles over de eerste keer